2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Értékelni kellene Magyarország stabil helyzetét

A Hír TV Plusz-mínusz című vitaműsorában ma Lánczi Tamás és Fodor Gábor ütköztették a véleményüket a hétvégén bejelentett gazdaságvédelmi intézkedésekről. A műsorvezető Kis Kornélia volt.

  • Plusz-mínusz: Értékelni kellene Magyarország stabil helyzetét

Orbán Viktor a múlt hétvégén bejelentette a legújabb gazdaságvédelmi intézkedéseket. Az iparűzési adó felére csökkentése kapcsán az ellenzéki polgármesterek rögtön arról kezdtek beszélni, hogy a kormány ezzel a húzásával ki akarja véreztetni az önkormányzatokat, pedig a vírushelyzet miatt így is nehéz helyzetben vannak - vezette fel Kis Kornélia a műsor első témáját. Majd hozzátette, hogy bár a baloldali padsorokból többször is illették kritikával a kormányt azért, hogy nem foglalkozik a vállalkozásokkal, a szombaton bejelentett intézkedések erre rácáfoltak.

Kell is foglalkozni, hiszen a járvány okozta válság miatt ez elengedhetetlen – reagált az elhangzottakra Fodor Gábor, a Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója. Fodor Gábor szerint

helyes, hogy próbálkozik a kormány és vannak javaslatai és elképzelései, de lehetne ennél többet is tenni. Konkrét, közvetlen támogatásra biztos, hogy szüksége lenne az embereknek, azoknak főleg, akik elveszítették a munkahelyüket.

Fodor szerint az érthető, hogy az iparűzési adó megfelezése politikai vihart kavart, hiszen azokon a településeken, ahol ellenzéki vezetés van, minden önkormányzatokat érintő negatív döntésnek van egy „bosszú szaga”. Ez pedig nem jó, főleg egy olyan kormánynak nem, amely nemzeti elkötelezettségű, nekik főleg nem lenne szabad bosszút állniuk az állampolgáraikon – hangsúlyozta.

Lánczi Tamás erre megjegyezte, hogy jelenleg a helyhatóságok élén zömmel fideszes vezetők állnak, és bár valóban van egy-két hely, ahol váratlan baloldali siker született tavaly, ez nem azt jelenti, hogy baloldali többség van az önkormányzatokban.

Ha valóban úgy lenne, hogy a Fidesz bosszút, akkor saját magán állna bosszút senki máson

– szögezte le a politológus.

Lánczi arra is rámutatott, hogy a kormánynak nem javaslatai és elképzelései, hanem intézkedései vannak, hiszen ebben az évben 2700 milliárd forintot adott munkahely megőrzésre, ez pedig rengeteg pénz, több minisztérium komplex költségvetése, amelyet a nemzeti konzervatív kormány a „farzsebéből” előrántott. A szakértő ennek kapcsán felidézte a 2008-as gazdasági világválságot, amikor a válság kirobbanása és az IMF-hitel felvétele között mindössze három hét telt. Tehát akkor egy hónapon belül kapitulált a balliberális kormány, most pedig van annyi tartalék, hogy nem kell sehova sem szaladni. (…)

Magyarországról pedig a jelenlegi forrongó helyzetben elmondható, hogy egy stabil pontnak számít. Ezt pedig értékelni kellene, és nem felülni az ellenzék demagóg szövegének

– hangsúlyozta Lánczi Tamás.

Ezt követően arról is beszéltek, hogy egy friss felmérés szerint a Fidesz-KDNP szimpatikusabb a választóknak, mint az ellenzéki összefogás. A felnőtt lakosság 42 százaléka szimpatizál a jelenlegi kormánykoalíció pártjaival.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!