2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A politikát ki kellene tiltani a sportból

Ismét rasszizmussal vádolják a magyar szurkolókat. A magyar-angol meccs miatt az angolok a FIFA-hoz fordulnak. Ez is téma volt a Plusz-mínuszban. Vendég: Breuer Péter, a Heti TV főszerkesztője és Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

  • Plusz-mínusz: A politikát ki kellene tiltani a sportból

A magyar labdarúgó-válogatott kikapott sajnálatos módon, de megint inkább a meccs előtti térdelése szolgáltatott témát. Az angolok már a mérkőzés előtt jelezték, hogy a BLM jegyében le fognak térdelni a kezdő sípszó előtt, ugyanakkor a magyarok pedig úgy, ahogy eddig a mezükön lévő „Tisztelet” feliratra mutattak, miszerint ők is elítélik a megkülönböztetést. A meccs után az Angol Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy a nemzetközi szövetséghez fordul a világbajnoki selejtezőn tapasztalt rasszista szurkolói incidensek miatt. Ezen kívül Boris Johnson brit miniszterelnök elfogadhatatlannak minősítette a magyar szurkolótábor viselkedését.

Mindenki csinálja a maga módján és ha valaki valahova vendégségbe megy, akkor viselkedjen úgy, mint a vendéglátó

– hívta fel rá a figyelmet Breuer Péter, a Heti TV főszerkesztője.

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint a labdarúgást nem kellene összekeverni sem a politikával, sem pedig a radikalizmussal.

Nagyon sokan azért mennek ki futballmeccsekre, mert érdekli őket a foci, ez viszont nem érdekli

– tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy Boris Johnson, majd Szijjártó Péter is megszólalt az ügyben, Breuer Péter elmondta, a sport legyen elegánsan sportszerű és nincs benne helye politikának.

A Heti TV főszerkesztője ugyanakkor leszögezte, rasszistáknak nincs helye egyetlen sportrendezvényen sem.

Teljes adás:

További téma: 

  • Egyre többen bírálják Amerikát az afganisztáni kivonulás miatt.
  • Egy amerikai közgazdász kizáratná Magyarországot az unióból

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!