2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A Minority Safepack lesöprésével Brüsszel jogállamisági ügyekben megbukott

A Hír TV Plusz-mínusz című műsorában Kovács András és Kósa András többek között a készülő új jogállamisági jelentésről ütköztették a véleményüket. A műsorvezető Kis Kornélia volt.

  • Plusz-mínusz: A Minority Safepack lesöprésével Brüsszel jogállamisági ügyekben megbukott

Kis Kornélia a műsor első témájaként felidézte, hogy

a tavalyi jogállamisági jelentésnek sem volt értelme, majd azt a kérdést tette fel, ennek tükrében mi szükség egy újabbra.

Kósa András, a Népszava újságírója szerint ez egy rutinszerű működése a testületnek, minden országról jelentetnek meg most már minden évben jelentéseket. Az újságíró ennek kapcsán rámutatott arra, hogy

ez egyfajta bevezetője a még nem tisztázott jogállamisági mechanizmusnak, amelyről még nem tudni, hogy mikor kezd el működni, milyen lesz maga a mechanizmus és mi lesz a módszertana. Ezért ezeket a jelentéseket inkább kezeljük a helyén

– húzta alá Kósa András.

Kovács András az elhangzottakhoz azt fűzte hozzá, hogy értetlenül nézte ezeket a híreket, hiszen

többek véleménye szerint is Brüsszel jogállamisági kérdésekben megbukott.

(…) Az Origo újságírója ezt követően kitért arra, hogy a Minority Safepack lesöprése után Brüsszel ezzel a monitorozással önmagát járatja le. Hiszen amikor számított volna a jogállamiság kérdése és az őshonos európai kisebbségek ügye, akkor nem volt fontos ez a fogalom.

Kovács András szerint a most készülő jelentés mögött egyértelműen politikai indíttatás van, hiszen már most látszik, hogy mennyire nagy figyelem irányul Magyarországra és Lengyelországra. Ami pedig még érdekesebbé teszi ezt a vizsgálódást az az, hogy mindezt egy világjárvány közepén teszik, úgy, hogy jól látszik, hogy

a pandémia kezelésében és a vakcinák beszerzésében is leszerepelt a Bizottság.

Előbb ezeken a területeken kellene Brüsszelnek bizonyítania, és utána jogosan kérhetné számon hazánkon és Lengyelországon a kisebb problémákat

– szögezte le az újságíró.

Ezt követően a német Arte csatorna által Magyarországról készített, „Hallo, Herr Diktator” című dokumentumfilmet is górcső alá vették. De szó esett arról is, hogy Ujhelyi István (MSZP) és Fekete-Győr András (Momentum) azon kapott össze, hogy kinek az ötlete volt a nyitási terv.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!