2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A kormány a családok segítésével állítaná meg a népességfogyást

Láttam előremutató elemeket a Fidesz családpolitikájában - mondta Bősz Anett a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában. A Magyar Liberális Párt ügyvivője a GYED extrát pozitív előrelépésnek nevezte, de nem tartja elegendőnek. Böröcz László a Fidesz frakcióvezető-helyettese azt emelte ki, hogy a magyar népesség csökkenésének a problémáját a magyar kormány továbbra sem a bevándorlással, hanem a magyar családok segítésével oldaná meg.

  • Plusz-mínusz: A kormány a családok segítésével állítaná meg a népességfogyást

Orbán Viktor miniszterelnök február 10-én évértékelő beszédében bejelentette a hét pontos családvédelmi akciótervet. Szarvas Szilveszter műsorvezető a Hír TV Plusz-mínusz című műsor felvezetőjében azt mondta: politikai gondolkodók arról beszéltek, hogy az ellenzék ezzel csapdába sétálhat, hiszen a magyarok támogatják a kormány családvédelmi akciótervét, amelyet hétfőn fogadott el az Országgyűlés, az ellenzék nemmel szavazott. Bősz Anettnek szegezett kérdésében arról érdeklődött, hogy miért mentek szembe a választók akaratával?

A Magyar Liberális Párt ügyvivője erre kifejtette, hogy a termékenységi arányszám javításával kapcsolatban több javaslatot is megfogalmazott, mert alapvetően máshogy gondolkodnak arról, hogyan lehet segíteni a vágyott gyermek megszületését. Bősz Anett azt is hozzátette, a csomag vitájánál több kérdést is feltett, de szerinte a kormánynak ezekre nincs válasza.

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az ellenzéki képviselő kijelentésére azt mondta: a kormánypárt és a liberálisok között alapvetően szemléletmódbeli különbség van, mivel a liberálisok a skandináv, nyugat-európai példákat követnék, de ott más a társadalom szerkezete is, a gyermekek főleg a bevándorló szülőktől születnek. Míg a magyar népesség csökkenésének a problémáját a magyar kormány nem a bevándorlással, hanem a magyar családok segítésével oldanák meg.  

Szarvas Szilveszter azon kérdésére, hogy az egész családvédelmi csomagot nem tudják elfogadni vagy vannak olyan részei, amit a liberális párt is elfogadhatónak tartott Bősz Anett a következőket mondta:

láttam előremutató elemeket a Fidesz családpolitikájában, pl a GYED extrát – ami nem ennek az akciótervnek a része – de nagyon fontos előrelépésnek tartom, azonban nem tartom elegendőnek"

A Magyar Liberális Párt ügyvivője azt is hozzátette: „azt nem vitatom, hogy a népesedéspolitika közügy, és közös ügyünk, hogy tudjuk segíteni a családokat abban, hogy a vágyott gyermekeket világra tudják hozni, hiszen tudjuk, hogy a meg nem született gyermekek országa vagyunk. De ehhez jogbiztonság kell és olyan esélyegyenlőség és jogegyenlőség a munkapiacon, ami azt eredményezi, hogy az édesanyák nem szenvednek joghátrányt abból eredően, hogy gyermeket vállalnak és ez ma Magyarországon nem biztosított. Azt gondolom, hogy ameddig ez a csomag nem tud kibővülni ezzel, addig számomra liberálisként bizonyosan nem elfogadható” - mondta Bősz Anett.

Böröcz László erre válaszolva elmondta, hogy 2010 óta duplájára emelkedett a családok támogatására szánt összeg, jelentősen megnőtt a házasságkötések száma, csökkent a válások száma, az abortuszok száma 30 százalékkal csökkent, tehát pozitív irányú tendenciának vagyunk a tanúi.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!