2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A konzultáció sikerességét mutatja a kitöltések eddigi aránya

A HírTV Plusz-mínusz című műsorának mai vendégei Nagy József, a 24.hu újságírója és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Már több mint 1 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőíveket, erről és az azokban található kérdésekről is beszélt tegnapi sajtótájékoztatóján Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

  • Plusz-mínusz: A konzultáció sikerességét mutatja a kitöltések eddigi aránya

„Fontosnak tartom azt, hogy ilyen demokratikus intézményekben is különböző kommunikációs, illetve az állampolgárok megkérdezésén alapuló kampányban részt vesznek a választók. (…) Orbán Viktor 2005-ben ellenzékben kezdte meg a Nemzeti Konzultációnak az intézményét, ő hozta létre. A 2006-os választásra ráfutva ez egy sikeres politikai eszköz volt számára és a kormányon az első beszédében arról beszélt, hogy a Nemzeti Konzultációnak az intézményét vissza akarja hozni és ez már a kilencedik konzultáció”

- mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

„Egyet értek azzal, hogy sikeres politikai eszköz ez Orbán Viktor kezében. (…) A konzultáció viszont egy közpénzen végzett fideszes reklámtevékenység, aminek a válaszai azok borítékolhatóak. A konzultációs ívek feldolgozása után semmivel nem lesz sem okosabb, sem bölcsebb a Fidesz”

- véleményezte a nemzeti konzultációt Nagy József, a 24.hu újságírója.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!