2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Esztike gyűrűje 11:05

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A klímavédelem közös nemzeti érdek

A HírTV Plusz-mínusz című műsorának vendége Ungár Péter volt a Zöldek politikusa, aki Juhász Hajnalkával, a KDNP országgyűlési képviselőjével vitatkozott. Éppen Ungár Péter párttársa, Schmuck Erzsébet volt az, aki kritizálta a magyar kormány klímavédelmi akciótervét és csak "zöldrefestésnek" nevezte. Tehát a mai téma, hogy az ellenzék támogatni fogja-e a magyar kormányt új célkitűzéseiben.

  • Plusz-mínusz: A klímavédelem közös nemzeti érdek

Ungár Péter az LMP politikusa Szarvas Szilveszter gyors kérdésére, miszerint úgy vélekednek nem lehet más a politika így válaszolt:  

„Szerintem a politika azzal lesz más, hogyha végre a klímavészhelyzettel tud a politika foglalkozni és az a 10 éves késés, amit az Orbán-kormány bemutatott azzal, hogy egyáltalán komolyan vegye azt a problémát azzal ez megváltozik. Tehát ez már önmagában megújítja a politikát”

-mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

„A klímavédelem és az éghajlatváltozás következményeivel kapcsolatban fontos azt hangoztatni, hogy ne pártpolitikai kérdés legyen. Ezt egy párt ne sajátítsa ki magának, hiszen ez egy közös nemzeti érdekünk. És ha klímavédelemről beszélünk és éghajlatváltozásról, akkor szerintem azzal érdemes kezdeni, hogy két céldátum van. Ez a 2030-as és 2050-es dátum és a magyar kormány egyértelmű abban, hogy 2030-ra az üvegházhatású gázoknak 40%-os csökkentését szeretné elérni és a megújuló energiák tekintetében 13-ról 21 százalékra szeretné javítani. A másik dolog pedig a 2050-es klímasemlegesség… Készítjük a Nemzeti Tisztafejlesztési Stratégiát, amely meg fogja határozni, hogy 2050-re a magyar kormány mit szeretne ebből elérni, de ami a legfontosabb üzenetünk, az a 90 százalékos karbonsemlegesség elérése”

-fogalmazott Juhász Hajnalka, a KDNP országyűlési képviselője.

Teljes vita:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!