2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A fővárosi vezetés rátenné a kezét az uniós pénzekre

Liberális és civil szervezetek segítségével dübörög a börtönbiznisz. Karácsonyék rástartoltak az uniós pénzekre, miközben Budapest kifosztásáról beszélnek. A Hír TV Plusz-mínusz című műsorában Velkovics Vilmos mai vitapartnerei Kovács András, az Origó és Kósa András, a Népszava újságírója voltak.

  • Plusz-mínusz: A fővárosi vezetés rátenné a kezét az uniós pénzekre

Meg kell állítani a gátlástalan börtönbizniszt a kormánypártok szerint.

A szabályozás megváltoztatásáról Orbán Viktor beszélt az évindító sajtótájékoztatóján. A Magyar Helsinki bizottság is reagált, ők viszont úgy látják, hogy egyedül a kormány hibája, hogy sok pénzt kell fizetni az államnak. Ezeknek a kártérítéseknek a közös pontja, hogy azért perelnek a már szabadult vagy hamarosan szabaduló rabok, mert emberhez méltatlan elbánást kaptak megítélésük szerint a börtönökben– vezette fel az első témát a műsorvezető.

Kósa András ehhez azt fűzte hozzá, hogy meghatározott az, hogy egy fogvatartottra hány négyzetméter jut, valamint egyre inkább az a cél, hogy ne zsúfoljanak össze sok rabot egy cellába. Kovács András az elhangzottakhoz hozzátette, hogy mivel Magyarország az Emberi Jogok Európai Bíróságának a tagja, ezért ugyanazok a szabályok vonatkoznak ránk is, mint bármely más tagállamra.Az Origó munkatársa hangsúlyozta, hogy a kártérítési perek ügye véleménye szerint alapvetően a jogállami és emberjogi felfogásoknak az ütközése.

Úgy látja, hogy a magyar társadalom többsége azzal ért egyet, hogy aki életellenes bűncselekményt követ el, az tettéért a legsúlyosabb büntetést kapja.

Erre példa jelenleg a győri gyermekgyilkosság.

A Népszava azon cikke is górcső alá került a mai műsorban, amely azzal foglalkozott, hogy 100 nap türelem helyett kivéreztetné a miniszterelnök a fővárost. A kormány nemrégiben ugyanis új célterületeket jelölt meg, hogy hol használnák fel az uniós forrásokat. Az ellenzéki lap cikke pedig sokkalta a leszakadó térségekre jutó támogatásokat a Budapestre jutó támogatásokhoz képest.

Kovács András ezzel kapcsolatban elmondta, hogy meglepődött Jávor Benedek azon kijelentésén, amelyben a Párbeszéd Magyarországért politikusa azt a javaslatot fogalmazta meg, hogy csoportosítsák át a hátrányos helyzetű térségekből a forrásokat a fejlettebb városokba. Ez ugyanis szerinte ellent mond a korábbi nyilatkozataiknak.

Arról azonban csend van, hogy a plusz pénzeket mire fordítanák.

Kósa András erre azt felelte, hogy senkin sem beszélt arról, hogy a leszakadó térségek ne kapjanak támogatást. Az ellenzék a korábbi évek látványberuházásai ellen emelte fel a hangját, amelyek nem szolgálták érdemben a vidéki lakosság boldogulását. Kiemelte, hogy az ország GDP-jének a 40 százalékát Budapest és térsége termeli meg. A forrásátcsoportosításokkal további gazdasági növekedést és fejlődést lehetne elérni véleménye szerint. 

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!