2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A Borkai-hatás valószínüleg végigsöpört az egész országon

A Hír TV Plusz-mínusz című műsorában egy klasszikus újságírói vitát láthatnak arról, hogy a sajtónak mennyiben fáj, mennyiben érintett a politikacsinálás szerepében az önkormányzati választások tükrében. A műsor vendégei, Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa.

  • Plusz-mínusz: A Borkai-hatás valószínüleg végigsöpört az egész országon

A  Borkai-ügy, elemezzük a Borkai-faktort, itt jön képbe a sajtó szerepe, hiszen az Indexen volt olyan nap a Borkai-ügy kellős közepén, amikor 8 cikket írtak és egymás alatt a címlapon szerepelt mind és azért ennek a nagy részéről nem derült ki, hogy valós, rágalom vagy vádaskodás, hiszen hozzátettek korrupciót amire a mai napig nem láttunk bizonyítékot, tehát tulajdonképpen az ellenzéki sajtó olyan szinten tudta tematizálni a Borkai-ügyet, hogy talán ennek is a hatása az, hogy végigsöpörhetett az országon.  – vetette fel Szarvas Szilveszter műsorvezető.

Inkább a jobboldali médiának a gyengesége, ez nem a baloldali sajtó hibája, hanem baloldali sajtó sikere, mondjuk így

– mondta Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa.

A jobboldali sajtó akkor ebben párharcot veszített? – kérdezte Szarvas Szilveszter.

Ott volt ugye a kispesti kólás felvételek, amiben emlékeim szerint az történt, hogy gyakorlatilag a választások napjáig sikerült az bizonygatni a szereplőknek benne, hogy azóta nem beszéltek a másikkal és nem ismerik fel a videón és igazából nem nagyon mondanám, hogy ezt az ügyet a jobboldali média nagyon piszkálta volna, a Borkai-ügyben pedig az történt, hogy az egész baloldali kampánymechanizmus egy valós ügyre utána rátelepedett, ami régóta tudott volt, ha jól tudom Győrben, persze ez ügyes kampányfogás. Elkezdtek olyan, valóban korrupciós vádakat előhozni, ilyen holdudvar hatással, hogy azért, mert volt egy ilyen videó azért a korrupciós vádaskodások is biztos igazak, amik már egyáltalán nem álltak olyan biztos lábakon

-          reflektált Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa.

Ne haragudj, azt kell, hogy mondjam, hogy akkor lehet, hogy nem nézel eleget Hír TV-t, én rendszeresen nézem, a köztévét is nézem.

– mondta Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa.

Igen, de a balliberális sajtó kevésbé foglalkozott a kispesti-üggyel, ott az ingerküszöböt ez nem ütötte át, mint ahogy a Wittinghoff-ügy sem, inkább a Borkaira feküdtek rá.

-          tette hozzá Szarvas Szilveszter műsorvezető.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!