2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vörös narkó

Következik:

Vezércikk 04:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A baloldal a saját kampányígéreteit is leszavazta

A Jobbik szétesik, az MSZP atomjaira hullik, közben a baloldal a saját kampányígéreteit is leszavazta Budapesten és még csak csütörtök van. A Hír TV politikai vitaműsorában ezúttal Szarvas Szilveszter műsorvezető beszélgetett Horn Gáborral, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnökével és Tóth Erikkel, a Nézőpont Intézet elemzőjével.

  • Plusz-mínusz: A baloldal a saját kampányígéreteit is leszavazta

A saját kampányígéreteit is leszavazta a baloldal Budapesten. Nem szavazta meg a Fővárosi Közgyűlés a 3-as metró légkondicionálását.

A 3-as metró fejlesztésével kapcsolatban a következőket mondta Horn Gábor:

„Lesz, szerintem meg kell oldani, gyorsan meg kell oldani, de nem a főváros, nem a közös, egyébként nagyon szerény pénzéből a fővárosnak, közös pénzünkből, hanem az oroszok pénzéből.”

Majd így reagált Tóth Erik:

„Karácsony Gergelyék számára egyébként ez szerintem egy nagyon jó lehetőség lenne arra, hogy bebizonyítsák azt, hogy ők ezeket a problémákat nem csak megjeleníteni tudják, hanem képesek megoldani is.”

Majd folytatta gondolatait a Nézőpont Intézet elemzője:

„Felteszem azt a kérdést, hogy miért nem próbálkoztak meg korábban ezzel a problémával egy kicsit is foglalkozni? Ha ez megtörtént volna, akkor lehetett volna…

Horn Gábor közbeszólván azt mondta:

„Mert a 2-es metrót újították fel és megépítették a 4-es metrót.”

Majd visszavette magához a szót Tóth Erik befejezve korábbi gondolatmenetét:

… a 2-es metró kapcsán ugye, nagyon komoly közbeszerzési problémák voltak, erre utaltam, hogy Tarlós István visszaszerzett több mint 30 milliárdot, amit most be lehetne fektetni a 3-as metró felújítása kapcsán. A 4-es metró pedig én úgy gondolom, ha valami, akkor az a korrupció melegágya volt és első sorban baloldali kormányokhoz kötődik ez az ügy, ezt mindenki tudja, csak próbálják ezt általában eltolni maguktól, mind a politikusok, mind a kormánytagok.”

Elkezdődött a Jobbik szétesése és az MSZP bomlása. A DK-s Gyurcsány Ferenc elkezdte „felszalámizni” az MSZP-t.

Ennek kapcsán Horn Gábor elmondta ellenérzéseit:

„A Gyurcsány-féle gondolatmóddal van nekem problémám. El lehet kezdeni felzabálni a másikat, de ez egy rövidtávú politikai érdek és nem tartom egy kicsit sem bölcsnek.”

Majd folytatta a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke:

„Itt egy felelőtlen politikai játszma zajlik, ami arról szól, hogy a DK bizonyítsa, Gyurcsány bizonyítsa, hogy ő a vezető erő és ezért semmi sem számít. Ezt nem tartom egy jó iránynak.”

Jakab Péter és a Jobbik működését illetően így reagált Tóth Erik:

„Jakab Péter, annak ellenére, hogy azt mondja, hogy nem szeretne együttműködni Gyurcsány Ferenccel, mégis együtt fog működi Gyurcsány Ferenccel, ahogy egyébként ez Dunaújvárosban már meg is történt.”

Majd így folytatta:

„Bármit mondhat Jakab Péter, ő azt a politikát folytatja, amit tulajdonképpen Vona Gábor elkezdett. Szeretné a nemzeti, kicsit jobboldalibb érzelmű szavazókat megtartani úgy, hogy egyébként baloldali liberális politikusokkal, Gyurcsány Ferenccel próbál együttműködni, ami szerintem egy önellentmondás, ezt nem lehet fenntartani.”

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Bevezényelnék a magyar fiatalokat a kötelező EU-s hadseregbe, aztán eldöntenék, hová küldjék őket bevetésre – Orbán Viktor nem hagyta szó nélkül Manfred Weber döbbenetes javaslatát, de a témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!