2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: A Fidesz értékrendje, hitvallása már nem illik bele az EPP gondolkodásmódjába

Mélyen megosztja az Európai Néppárt tagjait, hogy van-e keresnivalója a Fidesznek a konzervatív pártcsaládban. Az eredeti forgatókönyv szerint február elején kellett volna döntenie a közgyűlésnek, de a kiszivárgott hírek szerint legkorábban áprilisban dőlhet el a magyar kormánypárt sorsa. Persze, ha addig nem lép a Fidesz. Erről és a Jobbik hétvégi tisztújításáról is szó lesz a mai műsorban.

  • Plusz-mínusz: A Fidesz értékrendje, hitvallása már nem illik bele az EPP gondolkodásmódjába

 

A Plusz-mínuszban egymással szemben Nagy József, a 24.hu újságírója és Deák Dániel politikai elemző foglal helyet.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken beszélt arról, hogy egy centiméterre volt attól a Fidesz, hogy kilépjen az Európai Néppártból, mert a pártcsalád többségének közreműködésével az EP elfogadta a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatot.

Elkészült a néppárti bölcsek jelentése, legalábbis Donald Tusk tegnap este ezt tette ki Twitter oldalára. Sokáig tartott, mire lehet számítani, elhúzódik még a vita áprilisig? - tette fel első kérdését a műsorvezető. 

 A pártok nem egy demokratikusan működő szervezetek, egy jól működő pártban a vezetésnek van egy iránymutatása és általában a párttagok beállnak amögé – mondta Deák Dániel.  Az egyeztetéseket követően megszületik az a döntés, amelynek keretében kilépnek az Európai Néppártból. Valószínűleg formailag ez meg lesz oldva, ha megnézzük a fideszes holdudvar hogyan vélekedik az EPP kapcsán, szerintem közel 100 százalékos az az álláspont, hogy ott kellene hagyni az Európai Néppártot. A Fidesznek az értékrendje, hitvallása már nem illik bele az Európai Néppárt gondolkodásmódjába - tette hozzá a politikai elemző. 

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!