2021. február 25.,
csütörtök, Géza napja

G. Fodor Gábor: A jobboldalnak van józan észen alapuló válasza a klímakérdés kezelésére

Hír TV

2020. január 31., péntek 17:55

Nem kellene, hogy legyen különbség a jobboldali és a baloldali klímavédelem között, mert a probléma valóban fennáll G. Fodor Gábor közlése szerint. A Századvég Alapítvány elnöke Plusz-mínusz című műsorunk pénteki adásában ugyanakkor úgy vélte, a baloldal a klímakérdést arra használja fel, hogy tematikai fogásokkal és trükkökkel megpróbáljon életben maradni a politikai küzdőtéren, ellenben a jobboldalnak van józan észen alapuló zöldpolitikája.

 

Mi is történik most, miért éppen most lett annyira fontos a környezet- és klímavédelem? – tette fel a kérdést G. Fodor Gábor. Meglátása szerint elsősorban a baloldal tette témává a klímavédelem ügyét a migráció kérdéskörének reakciójaként, hiszen azt a baloldal elveszítette és szerette volna letakarni a migránsügyet és helyette a klímaügyről beszélni.

M. Dobos Marianne felvetésére, hogy Áder János köztársasági elnök, akit a baloldal folyamatosan a Fidesszel azonosít, évekkel ezelőtt a klímavédelem fontosságát tűzte a zászlajára, G. Fodor Gábor elmondta, az államfő valóban évek óta beszél erről a kérdésről, ugyanakkor meg kell nézni, az európai politikai térben a klímavédelem ügye, miként vált egy ingerküszöböt átlépő problémává, akkor azt látni, hogy a migránskérdésben elszenvedett vereség az egyik tényezője annak, hogy a baloldal hullámhosszain elkezdett megjelenni a klímaprobléma, úgy is, mint egy magyarázat a migránskérdésre, hogy azért indulnak el ezek az emberek, mert klímaválság van.

A Századvég Alapítvány elnöke úgy véli, nem kellene, hogy különbség legyen bal- és jobboldali válaszok között a klímaválságra, mert a probléma valóban fennáll, valóban politikai kezelést igényel.

A jobboldal rendelkezik is erre olyan válasszal, amely a józan észen alapul és nem pusztán egy tematikai fogás, vagy egy trükk, egy csel, ami arra vonatkozna, hogy miként tudjunk életben maradni a politikai küzdőtéren

– tette hozzá.

Teljes adás:

Hír TV