2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Panaszkönyv

Panaszkönyv: Honnan érdemes halászlét rendelni?

A Hír TV fogyasztóvédelmi magazinjában, a Panaszkönyvben a halászléről, a szaloncukorról és a dejóról volt szó.

  • Panaszkönyv: Honnan érdemes halászlét rendelni?

HALÁSZLÉ – Éttermek és halászlevek. Beültünk, rendeltünk, kóstoltunk és értékeltünk. Panaszkönyvben a sok csalódással egybekötött nagy halászléteszt

A karácsonyi halevés szokása szinte valamennyi európai keresztény országban elterjedt: míg nálunk és a lengyeleknél a halleves, addig az oroszoknál a lazaccal vagy kaviárral töltött palacsinta, a németeknél pirítóssal tálalt kaviár, a svédeknél pedig a lutfisk nem hiányozhat az ünnepi menüből. Mi annak jártunk utána, honnan érdemes halászlét rendelni, ha valaki nem akar otthon nekifogni főzni. 

SZALONCUKROK – Csillogó külső, édes belső. Milyen a jó szaloncukor, és mit rejt az olcsó termékek csillogó csomagolása?

A legtöbb gyerek életében a karácsonyhoz hozzátartozik a szaloncukor-csenés élménye. Emlékeznek mekkora kihívás volt odasettenkedni a fához, óvatosan felnyitni a szaloncukor csomagolását, kiszedni a cukrot, majd úgy visszazárni a papírt, mintha lenne benne cukor. Az ehető karácsonyfadísz az elmúlt évszázadok alatt alaposan átalakult. Ma is főleg gyerekek fogyasztják, de a színes csomagolás mögött nem mindig az van, amire számítanánk. Szaloncukrokat és annak látszó tárgyakat teszteltünk.

DEJÓ? – Dejó, dió, diópótló és egyéb készítmények. Vettük, kóstoltuk, kisütöttük és leteszteltük. Jó ötlet a dió helyett olcsóbb alapanyagokat választani, vagy inkább maradjunk a hagyományos megoldásoknál?

Karácsony előtt érdemes időben elkezdünk azon gondolkozni, hogy milyen süteményeket szeretnénk sütni az ünnepekre. Vannak ugyanis olyan alapanyagok, amiket jobb mielőbb beszerezni. Ilyen például a dió. De vajon helyettesíthető-e kompromisszum nélkül a süteményekben a dió? Miből készülnek a diópótló készítmények, és a végeredményen észrevehető-e az olcsóbb összetevő használata? Vettük, kisütöttük, vizsgáztattuk a diókat és a dejókat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!