2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Panaszkönyv

Panaszkönyv: Az orrcseppek függőséget okozhatnak

Az orrcsepp függőségtől nagyon nehezen lehet megszabadulni. Dr. Zacher Gábor toxikológus kérdésünkre elmondta, a kialakulás folyamata az alkohol függőséghez hasonlít.

  • Panaszkönyv: Az orrcseppek függőséget okozhatnak

Megfázás, nátha és az ezekből fakadó állandó tüsszentés. Ilyen esetekben használunk orrcseppet. Az orrcsepp függőségtől nagyon nehezen lehet megszabadulni. Dr. Zacher Gábor toxikológus kérdésünkre elmondta, a kialakulás folyamata az alkohol függőséghez hasonlít, amikor nem tudjuk enélkül elképzelni az életet. Továbbá, ha valaki nem jut hozzá az orrcsepphez, elvonási tünetei lesznek, ami ebben az esetben fulladás érzéséről, a pánikról fog szólni. Orrcseppet kezdetben azért használunk, hogy újra szabadon lélegezhessünk az orrunkon keresztül, azonban, ha az orrdugulás oka nem egy felsőlégúti betegség, akkor akár rá is szokhatunk a készítményekre. A leszokás pedig azért nehéz, mert a betegnek egyre nagyobb dózisra van szüksége az orrdugulás megszüntetéséhez. Magyarországon jelenleg a becslések szerint 25 ezer orrcseppfüggő van.

Melyik iskolatáska a jó iskolatáska? Mit mondanak a forgalmazók és mit javasolnak az orvosok? Jó tanácsok kezdő és haladó vásárlóknak.

Kisiskolásoknak főként olyan merev falú iskolatáskát javasolnak a szakértők, amelyek megállnak a pad mellett, ha belenéznek, átlátják a tartalmát. Ezek több méretben kaphatók és ma már szinte valamennyi 1 kg alatti súlyú. Fontos, hogy a bepakolást belső rekeszek segítsék, a táska hátoldala pedig úgy legyen kialakítva, hogy tudjon szellőzni. Az is előnyös, ha az alja mosható műanyagból készült. A nagyobb gyerekek a több rekeszes hátizsákok kavalkádjából választhatnak, illetve van a gurulós táskáknak egy újabb generációja is. A legfontosabb azonban, hogy minél kevésbé terhelje a gerincet.  

Árak, turisták, szállások. Horvátországi nyaralás rejtett kamerával fűszerezve.

Az utóbbi években a magyar turisták leginkább kempingezni jártak a horvát tengerpartra, idén azonban már többen választották az apartmanokat. A Panaszkönyv stábja Rovinj-ban járt, tapasztalataikról bővebben műsorunkból tájékozódhatnak.

 

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!