2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Panaszkönyv: A nagy fagyi és margarinteszt

Hír TV

2019. augusztus 17., szombat 20:50

A Hír TV Panaszkönyv című műsorában ma rendhagyó módon egy válogatást láthattak korábbi műsorainkból.

- Amióta a margarin létezik, folyik a vita arról, hogy vajon egészségesebb-e mint a vaj? Erre a kérdésre most nem fogunk választ adni, annak viszont utánajártunk, hogy a boltokban kapható margarinok közül melyik milyen összetételű és ízű. Következzen a nagy margarinteszt sok versenyzővel és - ahogy már nálunk megszokhatták - kritikus szakértőkkel a Hír TV fogyasztóvédelmi magazinjában, a Panaszkönyvben.

- Amennyire nagy élményt jelenthet a nyári hőségben egy jó fagylalt vagy jégkrém elfogyasztása, akkora csalódás is lehet a nem megfelelő minőségű vagy ízű termék. Hogy segítsünk Önöknek a választásban, mi most az alapnak számító vanília jégkrémeket vettük górcső alá, és ezeket kóstoltattuk meg szakértőinkkel.

- A következő percekben egy apró, de annál idegesítőbb dologról lesz szó. Biztosan sokan jártak már úgy, hogy a szomszédjuk, vagy annak vendégei rendszeresen elfoglalták a közös gépkocsifelhajtót. Mit lehet tenni ilyen esetben? És mi van akkor, ha a helyzet egyre csak romlik, miközben akár békés, akár hivatalos megegyezés is születhetne? Mint azt hamarosan látni fogják, jogot sem könnyű szolgáltatni ilyen esetben, nemhogy igazságot.

- A Panaszkönyv eddigi története során mindenféle esettel találkoztunk már – talán mondhatjuk, hogy nehéz minket meglepni. De most - be kell vallanunk - sikerült. Kollégánk a vasárnapi ebédhez egy húsboltban füstölt csülköt vásárolt, ami tele volt meglehetősen virgonc férgekkel. Az első döbbenet után próbára tettük a fogyasztóvédelem különböző szintjeit. A csülköt visszavittük, hatósági bejelentést tettünk, és természetesen mindezt le is forgattuk.

A teljes adás: 

Hír TV