2021. május 8.,
szombat, Mihály napja

Paletta: Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában

Hír TV

2019. október 8., kedd 19:00

Paletta című műsorunk vendégei az emlőrák megelőzésének jelentőségéről, a Vadonvilág film létrejöttéről és a Cserháti Zsuzsa emlékestről beszélgettek a műsorvezető Szani Rolnaddal.

Összefogás az emlőrák megelőzése érdekében

Egyedi, példátlan összefogásra került sor Tokaj-Hegyalján, mely Szerencsről indult. Dr. Egeli Zsolt, Szerencs város alpolgármestere, a kezdeményezés ötletgazdája. A mellrák elleni küzdelem hónapjában egy 3D digitális emlővizsgáló berendezés vásárlása érdekében fogtak össze. Ráczné Váradi Éva, a Szerencsi Református Kéttanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója és a program szervezője az kezdeményezés jelentőségéről beszélt. Varkoly Ádám, a Gál Tibor Emlékdíj 2017. Ifjú Borásza, borász, főszervező elmondta hogyan is kapcsolódnak ehhez a borok.

Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában

Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában járva ugrottunk el egy kicsit Afrikába. Vida József, A Takarékbank elnöke, a Vadonvilág című film producere és Tóth Zsolt Marcell, operatőr-vágó mesélt az 50 évvel ezelőtti Denaturált Afrika című könyv kapcsán kialakult ötletükről. A kontinens aktuálpolitikai kérdései adták ugyanis az elmúlt 50 év feldolgozásának alapötletét.

Cserháti Emlékest a Budapest Kongresszusi Központban

Náray Erika, színművész és énekes beszélt arról, mennyi mindenről is lehet beszélni Cserháti Zsuzsa emlékműve kapcsán. Tunyogi Bernadett, színész és énekes elmondta kik keresték fel őket a rendezvény kapcsán és honnan jött az ötlet. Az emlékest koncertjén Koós Rékával adják majd elő a dalokat. A dalokra esett választásukról is beszéltek. A koncert október 19-én lesz a Budapest Kongresszusi Központban.

Hír TV