2019. szeptember 19.,
csütörtök, Vilhelmina napja

Paletta: Puccinifeszt az Opera szervezésében

Hír TV

2019. május 28., kedd 18:55

A Magyar Állami Operaház által életre hívott PucciniFeszt a világon egyedülálló módon az olasz zeneszerző minden operáját és más legfontosabb műveit is bemutatja alig több, mint három hét alatt. A május 18-tól június 10-ig tartó eseménysorozatban négy premier, köztük egy ősbemutató, koncertszerű előadás, vetítések és dalest is helyet kap, míg a zárógála sztárvendége Gregory Kunde lesz. A fesztiválról és Puccini műveiről Ókovács Szilvesztert, az Operaház főigazgatóját és Létay-Kiss Gabriella Liszt Ferenc-díjas operaénekest kérdeztük a Hír TV Paletta című műsorában.

Harmadik alkalommal rendezi meg Zsámbék városa a Sambucus Fesztivált, azaz a Zsámbéki Bodzafesztivált. Világzenei koncertekkel, népzenei eseményekkel, családi programokkal, táncházakkal, exkluzív Romtemplom-béli estével és gasztronómiai különlegességekkel várja a város az érdeklődőket. A stúdióban a település polgármestere, Horváth László és Balogh Melina népdalénekes.

Tízéves születésnapját ünnepli június 6-án a Budapest Parkban hazánk legszínesebb könnyűzenei közössége, a Random Trip. Ez alkalommal is a legkülönbözőbb műfajok előadói lépnek színpadra és improvizálnak közösen. A hazai élvonal képviselői – többek között Sena, Tátrai Tibor, Vitáris Iván stb. – mellett Delov Jávor, a csapat művészeti vezetője néhány dal erejéig nem másnak adja át a stafétát a dobfelszerelés mögött, mint Derrick McKenzie-nek, a Jamiroquai világhírű dobosának. A stúdióban Delov Jávorbeszélt a részletekről.

Hír TV