2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Paletta

Paletta: Öt évtizedes fennállását ünnepli az Apostol együttes

A Hír TV Paletta című műsorában ma a zene került a középpontba. Csordás Klára operaénekes egy pécsi olasz operaműsort, G. Horváth László, az Anima Musicae kamarazenekar művészeti vezetője egy Mozart hegedűversenyeiből álló előadást, míg Németh Zoltán, az Apostol együttes zenekar vezetője az Apostol 50 jubileumi koncertet ajánlotta a nézők figyelmébe.

  • Paletta: Öt évtizedes fennállását ünnepli az Apostol együttes

Csordás Klára közös koncertje a Quartetto Speranzával Pécsett

Csordás Klára operaénekes legközelebb Pécsett, a Liszt Ferenc-teremben, a Zsolnay-negyedben lép a közönség elé március 11-én. A Stockholmot is megjárt, jelenleg Párizsban élő művésznő a Hír TV Paletta című műsorában elmondta, hogy a Baranya megyei megyeszékhelyre olasz programmal készülnek. Elárulta, hogy a kamarazenekarral közös fellépést több próba is megelőzi, most is egy három napos próbára készülnek. Csordás Klára arról is beszélt, hogy a pécsi fellépést követően amerikai turnéra indul, ahol Bartók- és Kodály-műveket fog előadni. Magyarországon legközelebb április 26-án hallhatják a Nemzeti Filharmónikusok koncertjén a Klebelsberg Kultúrkúriában.

Mozart, a hegedűművész! – David Grimal és az Anima Musicae Kamarazenekar

G. Horváth László, az Anima Musicae Kamarazenekar művészeti vezetője elmondta, hogy a zenekar 2010-ben alakult, és mára Magyarország legjobb kamarazenekarai között tartják számon. A művészeti vezető arról is beszélt, hogy David Grimal hegedűművésszel tavaly óta dolgoznak együtt, idén egy nagy vállalkozásra szánták el magukat, az Anima Musicae Grimallal együtt adja elő Mozart öt hegedűversenyét. A koncert február 21-én lesz a Zeneakadémia Nagytermében.

2020-ban öt évtizedes fennállását ünnepli az Apostol együttes

Németh Zoltán, az Apostol zenekar vezetője elmondta, hogy 1979-ig kettős élete volt a zenekarnak, azonban akkor a szórakoztató zene felé fordult az együttes. Ez változást hozott a zenekar tagságában is. Az együttes jazzes vonalára nagyon kevesen emlékeznek. A beszélgetés során felidézték az Apostol fennállásának főbb állomásait a balatoni kocsmazenéléstől a salgótarjáni amatőr könnyűzenei fesztiválon történt áttörést, és nem utolsó sorban a Szenes Ivánnal való közös munkát is. A jubileumi fellépés egy összegzése lesz az elmúlt évtizedeknek, ahol a jazzes korszakból is felcsendülnek szerzemények, sőt az a dal is helyett kapott a repertoárban, amely az énekes, Meződi József felvételi dala volt. Az Apostol 50 jubileumi koncert március 20-án várja a zenebarátokat a Papp László Budapest Sportarénában.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!