2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Paletta

Paletta: Őseink gondolatait mondja el a beszélő tojás

Zsigóné Kati népi iparművész, akit 2009-ben Dubaiban a világ 5 legjobb tojásdíszítője közé választottak, a Hír TV Paletta című műsorának vendégeként mesélt arról, egyediségét az adja, hogy csaknem 30 technikát használ. A műsor vendégei voltak még: Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója és Rákász Gergely orgonaművész.

  • Paletta: Őseink gondolatait mondja el a beszélő tojás

Kiderült, a beszélő tojás egy csaknem félméteres nagyságú strucctojás, amin 348 őseink által használt szimbólum található meg. Zsigóné Kati azért készítette el a különleges tojást, hogy a mostani és a jövő nemzedéke is lássa, mit használtak az őseink.

Ezek a jelek beszélnek, elmondják őseink gondolatait – fogalmazott a készítő.

A tavalyi évhez hasonlóan a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) a Ringatóval közösen készül egy nagy anyák napi ünnepségre – mesélt a tervekről a Palettában a FICSAK alapítója Király Nóra. Az Ezer család énekel című rendezvény május 4-én, szombaton lesz a Millenárison.

A műsor vendége volt Rákász Gergely orgonaművész, aki szerint a kultúra nem egy megoldandó feladat, hanem táplálék.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!