2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Paletta

Paletta: Oscar-díjas rendező is ringbe száll a Bujtor István Filmfesztiválon

A Hír TV Paletta című műsorának mai vendégei Ács Erzsébet, Törő Balázs és Lutter Imre voltak.

  • Paletta: Oscar-díjas rendező is ringbe száll a Bujtor István Filmfesztiválon

A Hír TV Paletta című műsorában ma szó esett a lakberendezésről, arról, hogy római sírköves présház pincét tártak fel Dörgicsén, de foglalkoztak azzal is, hogy száz film versenyez idén a Bujtor István-díjért a filmfesztiválon.

A Bujtor István Filmfesztivált az idén már tizenegyedik alkalommal rendezik meg, 2020-ban rengeteg nevezés érkezett – vezette fel a témát Turda Adrienn műsorvezető. Lutter Imre fesztiváligazgató elmondta, hogy mintegy 140 alkotás érkezett a pályázatra, a szakmai zsűri ebből 100 filmet válogatott be a döntőbe, de a versenyprogramba ezeknek csak a töredéke fér majd bele.

A fesztiváligazgató kitért arra, hogy a programba első filmes rendezők és Balázs Béla-díjasok alkotásai egyaránt megtalálhatók, így nagyon színes paletta alakult ki.

A XI. Bujtor István Filmfesztivált augusztus 17-e és 21-e között rendezik meg Balatonszemesen.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!