2020. december 5.,
szombat, Vilma napja

Paletta: Nyárzáró koncert a Várkert Bazárban

Hír TV

2020. szeptember 8., kedd 13:50

A Hír TV Paletta című műsorában A roma nők egymás közt című könyvet ajánlották elsőként a nézők figyelmébe. De szó esett arról is, hogy megjelent augusztus 20-a dala, és a műsor vendége volt Pál István Szalonna, aki zenésztársaival nagyszabású nyárzáró koncertre készül.

Nyárzáró koncertre készül a Magyar Állami Népi Együttes a Várkert Bazárban szeptember 9-én, szerdán – mondta el Turda Adrienn műsorvezető.

Nagyon vágytunk már arra, hogy muzsikáljunk az együttessel - hangsúlyozta Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas népzenész, érdemes művész, aki emlékeztetett arra is, hogy a járványügyi helyzet miatt elmaradt egy bemutatójuk is: Tamási Áron Énekesmadarát nem tudták a közönség elé vinni. Az érdemes művész ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy reményeik szerint ezt október 30-án tudják majd pótolni. De a járvány alaposan átvariálta a trianoni emlékévre tervezett turnéjukat is – tette hozzá.

A szeptember 9-i nyárzáró koncertről Pál István Szalonna elmondta, hogy

megjelenik majd mindaz benne, ami az évek alatt ars poeticájává vált az együttesnek, így a Kárpát-medence valamennyi népének a zenéi és táncai megjelennek majd a repertoárban.

A műsorban mindemellett beszélgettek még a nemrégiben megjelent, roma nők életéről szóló  könyvről Raffael Mónikával, a kiadvány szerkesztőjével, a Kopp Mária Intézet munkatársával. Ragány Misa és Nagy Szilárd pedig a Drága hazám című daluk kulisszatitkaiba avatta be a nézőket.

Teljes adás:

Hír TV