2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Paletta

Paletta: Nyárzáró koncert a Várkert Bazárban

A Hír TV Paletta című műsorában A roma nők egymás közt című könyvet ajánlották elsőként a nézők figyelmébe. De szó esett arról is, hogy megjelent augusztus 20-a dala, és a műsor vendége volt Pál István Szalonna, aki zenésztársaival nagyszabású nyárzáró koncertre készül.

Nyárzáró koncertre készül a Magyar Állami Népi Együttes a Várkert Bazárban szeptember 9-én, szerdán – mondta el Turda Adrienn műsorvezető.

Nagyon vágytunk már arra, hogy muzsikáljunk az együttessel - hangsúlyozta Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas népzenész, érdemes művész, aki emlékeztetett arra is, hogy a járványügyi helyzet miatt elmaradt egy bemutatójuk is: Tamási Áron Énekesmadarát nem tudták a közönség elé vinni. Az érdemes művész ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy reményeik szerint ezt október 30-án tudják majd pótolni. De a járvány alaposan átvariálta a trianoni emlékévre tervezett turnéjukat is – tette hozzá.

A szeptember 9-i nyárzáró koncertről Pál István Szalonna elmondta, hogy

megjelenik majd mindaz benne, ami az évek alatt ars poeticájává vált az együttesnek, így a Kárpát-medence valamennyi népének a zenéi és táncai megjelennek majd a repertoárban.

A műsorban mindemellett beszélgettek még a nemrégiben megjelent, roma nők életéről szóló  könyvről Raffael Mónikával, a kiadvány szerkesztőjével, a Kopp Mária Intézet munkatársával. Ragány Misa és Nagy Szilárd pedig a Drága hazám című daluk kulisszatitkaiba avatta be a nézőket.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Paletta: Nagyvárosi fények a Játékszínben

A darabról részleteket Csonka András színésztől ismerhettük meg. 2021. szeptember 10.

Megjelent Tóth Gabi legújabb dala, Az én szívem

A Palettában Szani Rolanddal beszélgetett a hétvégi fellépéséről és a dalról. 2021. szeptember 09.

Paletta: Felújítják a sátoraljaújhelyi Bortemplomot

A Palettában elugrottunk Sátoraljaújhelyre, említést tettünk Horvátországról és Szlovéniáról, ahonnan nem rég tért vissza Hajdu Klári és Szakonyi Milán. 2021. szeptember 08.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!