2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Paletta

Paletta: Némafilm alapján készült a Maladype Színház legújabb darabja

A Hír TV Paletta című műsorában ma szó esett a Maladype színház új darabjáról, egy jótékonysági futóakcióról, amellyel egy gyermekotthon lakóinak szeretnének segíteni. De olyan egészségügyi dolgozókat is bemutattak, akik nemcsak az embereken segítenek.

A Maladype Színházban szeptember 19-én mutatták be a legújabb darabjukat, amely egy fekete-fehér némafilmből készült színpadi adaptáció. Egy ilyen darabot hogyan lehet eltáncolni, megmutatni a színházba járó közönségnek

– tette fel a kérdést Turda Adrienn műsorvezető.

Fehér Ferenc rendező erre azt válaszolta, hogy minden kreativitás kérdése, majd hozzátette, hogy számára ez a munka nagyon izgalmas volt, és beszélt arról is, hogy csak fekete-fehér színeket használtak a lámpákban.

Zsenák Lilla színművész elmondta, hogy

egy mozgásos darabot állítottak a színpadra, amelyben nincsenek külön szerepek, a hangsúlyt az egységre, a tömegre fektették, valamint arra, hogy bemutassák a társadalmi különbségeket.

A színművész kitért arra is, hogy van a darabban egy olyan koreográfia, amelyet mindenki egyszerre táncol, de ez mégsem jelent egyformaságot, mert különböző testalkatú művészek adják elő.

Az érdeklődők november 3-án és 10-én tekinthetik majd meg legközelebb a darabot az Eötvös 10-ben.

A műsor hátralévő részében szó esett még a Fészek Gyermekvédelmi Egyesületet segítő jótékonysági futásról és azokról az egészségügyi dolgozókról, akik nemcsak az embereken segítenek.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Paletta: Nagyvárosi fények a Játékszínben

A darabról részleteket Csonka András színésztől ismerhettük meg. 2021. szeptember 10.

Megjelent Tóth Gabi legújabb dala, Az én szívem

A Palettában Szani Rolanddal beszélgetett a hétvégi fellépéséről és a dalról. 2021. szeptember 09.

Paletta: Felújítják a sátoraljaújhelyi Bortemplomot

A Palettában elugrottunk Sátoraljaújhelyre, említést tettünk Horvátországról és Szlovéniáról, ahonnan nem rég tért vissza Hajdu Klári és Szakonyi Milán. 2021. szeptember 08.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!