2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Paletta

Paletta: Nehéz felismerni a stroke fájdalommentes tüneteit

A Hír TV Paletta című műsorában ma többek között szó esett a stroke-ról, Orosz Cintia fitnesz sikereiről beszélt, de a Balázs Elemér Group elmúlt húsz éve is terítékre került.

A Semmelweis Egészség Napok kapcsán Turda Adrienn műsorvezető dr. Sipos Ildikó adjunktust a stroke-ról kérdezte. A műsorvezető megjegyezte, hogy a stroke az az állapot, amelyet nagyon nehéz előre látni, azonban akadnak olyan jelek, amelyek óvatosságra inthetnek.

Dr. Sipos Ildikó, a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikájának adjunktusa arra hívta fel a figyelmet, hogy bár valóban nem lehet előre látni, de előre gondolkodni viszont lehet, és kell is. Az adjunktus beszélt a stroke megelőzésről és annak felismeréséről is. Sipos Ildikó kitért arra is, hogy a tünetek észlelése és a gyógyszer beadása között maximum csak négy és fél óra telhet el. A nézők megtudhatták, hogy az arcszimmetria megváltozása, a kezek és a karok nem megfelelő mozgása vagy a beszéd akadozása mind-mind hívójelek lehetnek, és észlelésük esetén mihamarabb mentőt kell hívni.

A beszélgetés során elhangzott, hogy július 22-én nyolcadik alakalommal rendezik meg a Semmelweis Egészség Napokat. Az eseményre online lehet jelentkezni az egyetem honlapján.

A műsor hátralévő részében Orosz Cintia fitneszbajnok arról beszélt, hogy miként ért el második helyezést az INBA Natural Testépítő Szövetség versenyén, míg Balázs Elemér zenekarának, a Balázs Elemér Groupnak az elmúlt két évtizedéről mesélt.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Paletta: Nagyvárosi fények a Játékszínben

A darabról részleteket Csonka András színésztől ismerhettük meg. 2021. szeptember 10.

Megjelent Tóth Gabi legújabb dala, Az én szívem

A Palettában Szani Rolanddal beszélgetett a hétvégi fellépéséről és a dalról. 2021. szeptember 09.

Paletta: Felújítják a sátoraljaújhelyi Bortemplomot

A Palettában elugrottunk Sátoraljaújhelyre, említést tettünk Horvátországról és Szlovéniáról, ahonnan nem rég tért vissza Hajdu Klári és Szakonyi Milán. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Elfogás

A szlovák és a magyar rendőrök közös vasúti járőrszolgálata nyolc migráns előállítását eredményezte.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!