2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Paletta: Nehéz felismerni a stroke fájdalommentes tüneteit

Hír TV

2020. július 20., hétfő 12:50

A Hír TV Paletta című műsorában ma többek között szó esett a stroke-ról, Orosz Cintia fitnesz sikereiről beszélt, de a Balázs Elemér Group elmúlt húsz éve is terítékre került.

A Semmelweis Egészség Napok kapcsán Turda Adrienn műsorvezető dr. Sipos Ildikó adjunktust a stroke-ról kérdezte. A műsorvezető megjegyezte, hogy a stroke az az állapot, amelyet nagyon nehéz előre látni, azonban akadnak olyan jelek, amelyek óvatosságra inthetnek.

Dr. Sipos Ildikó, a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikájának adjunktusa arra hívta fel a figyelmet, hogy bár valóban nem lehet előre látni, de előre gondolkodni viszont lehet, és kell is. Az adjunktus beszélt a stroke megelőzésről és annak felismeréséről is. Sipos Ildikó kitért arra is, hogy a tünetek észlelése és a gyógyszer beadása között maximum csak négy és fél óra telhet el. A nézők megtudhatták, hogy az arcszimmetria megváltozása, a kezek és a karok nem megfelelő mozgása vagy a beszéd akadozása mind-mind hívójelek lehetnek, és észlelésük esetén mihamarabb mentőt kell hívni.

A beszélgetés során elhangzott, hogy július 22-én nyolcadik alakalommal rendezik meg a Semmelweis Egészség Napokat. Az eseményre online lehet jelentkezni az egyetem honlapján.

A műsor hátralévő részében Orosz Cintia fitneszbajnok arról beszélt, hogy miként ért el második helyezést az INBA Natural Testépítő Szövetség versenyén, míg Balázs Elemér zenekarának, a Balázs Elemér Groupnak az elmúlt két évtizedéről mesélt.

Teljes adás:

Hír TV