2020. január 18.,
szombat, Piroska napja

Paletta: Negyed évezredes születésnap

Hír TV

2019. szeptember 4., szerda 18:37

A Hír TV Paletta című műsorának Hankó Balázs, a Semmelwies Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese volt a vendége aki a közelgő programokról és a 250 éve fennálló egyetemről beszélgetett Szani Roland műsorvezetővel.

Negyed évezredes születésnap

1769-ben Mária Terézia hozta létre, legalábbis oly módon, hogy a Nagyszombati egyetem mellé csinált egy orvosi kart, amely később az idén 250 éves fennállását ünneplő Semmelweis Egyetem lett. Ennek tiszteletére 10 hónapig tartó jubileumi ünnepsorozat veszi kezdetét. A részletekről Hankó Balázs, a Semmelwies Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese beszélt Sanyi Roland műsorvezetőnek.

Kiállítás a Pesti Vigadóban

Az MMA képzőművészeti tagozatának díjazottjainak kiállítása szeptember 22-ig látogatható a Pesti Vigadóban. Ámmer Gergő, szobrászművész diplomamunkája is a kiállított tárgyak között szerepel. A művészet szépségeiről és a kiállításról Sulyok Miklós, Németh Lajos-Díjas művészettörténész, kurátor, az MMA levelező tagja és Ámmer Gergő szobrászművész meséltek.

Díjazzák a felelőségteljes férfiakat

2017-ben adták át első alkalommal, most már a III. Gránitoroszlán díjátadó lesz novemberben. Jelenleg is tart a nevezés, melynek két útja van. Az egyik, ha valaki ír egy 2000 karakterből álló esszét, hogy ő miért érdemelné meg a díjat a másik pedig, ha valaki ír valakiről, hogy szerinte miért kaphatná meg. 5 kategóriában lehet nevezni a Férfiak Klubja által alapított díjra. Az apa, a férfi pedagógus, a mester, közéleti és a felelős üzletember. A részletekről Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója beszélt.

 

Hír TV