2020. augusztus 3.,
hétfő, Hermina napja

Paletta: Magyarország legkiválóbb gyermekbűvészei egy színpadon

Hír TV

2019. október 30., szerda 19:00

A Palettában bűvészetről, a játéktermi nosztalgia kiállításról és az új katolikus gitáros énekeskönyvről volt szó.

Bűvészet

„Néztem egy filmet, amelyben két idős bácsi azzal szórakozott, hogy egymást megtréfálták. Amikor elmentek a színházba, a lágycsövet az egyik odaadta a másiknak, az szétesett a kezébe. Nekem a másik ”becsapása” már tinédzser koromban megtetszett, és akkor utánajártam, hogy hol lehet ilyen bűvészkönyveket venni, amikben becsapós dolgok vannak.”

- mondta el Nagy Molnár Dávid bűvész a Palettában.

Flipper

„Tulajdonképpen mi ezen nőttünk fel, de örömmel látjuk, hogy ez az egész érzés visszatér most és jelen pillanatban egyre népszerűbb. Volt egy holtpont a ’90-es évek végén, 2000-es évek elején, de most már azt mondom, hogy átpozícionálva nem egy kocsmai játékra kell gondolni, hanem ez egy gyűjtői érték, egy presztízs újra. A játékélmény semmit sem kopott.”

- magyarázta Pálfi Balázs, az Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítás főszervezője.

Az új katolikus gitáros énekeskönyv

„Ez egy 191 dalt tartalmazó gyűjtemény és igyekeztünk a kék könyvet és az összes társát, a többi egyházzenei, könnyűzenei gyűjteményt átnézni, átválogatni és megítélni. Természetesen az elég szubjektív, hogy mik belőle az örökzöld dalok, amik kiállták az idő próbáját - és kicsit frissíteni is ezt a válogatást.”

- osztotta meg a nézőkkel Ozvald Zsuzska, a DÚR katolikus gitáros énekeskönyv szerkesztője.

Hír TV