2021. május 16.,
vasárnap, Mózes, Botond napja

Paletta: Különleges grafikákra lehet licitálni

2021. április 20., kedd 14:50

Különleges grafikákra és kortárs művekre lehet licitálni a Virág Judit galériában. Itthon talán még kevésbé került reflektorfényben, hogy a grafikák önmagukban is műalkotások – hívta fel rá a figyelmet Kelen Anna művészettörténész a Palettában. A grafika egy külön művészeti ág és a Virág Judit galéria pont ezt szeretné bemutatni. Kelen Anna azt mondja, a grafika hazánkban egyre népszerűbb. Arra a felvetésre, hogy kortárs művek is kalapács alá kerülnek, a művészettörténész elmondta, a nagy nevű művészek mellett olyan, talán most még kevésbé ismert alkotókat is igyekeztek fókuszba helyezni. A legdrágább tétel Nádler István Feketebács című munkája az 1990-es évekből, amely 5,5 millió forintról indul. Hercegnők live! – online koncert május 15-én A Paletta vendége volt Pacskó Dóra és Kardffy Aisha, akik kollégák a Budapesti Operettszínházban. Azt mondják, minden musical színész álma, aki szereti a Disney rajzfilmeket, hogy legyen egy ilyen zenei összeállításuk. Pacskó Dóra, Kardffy Aisha és Jenes Kitti a közelmúltban összeállt, és ismert Disney dalokat adnak elő saját feldolgozásban. A zongoránál Felszegi Dalma. Teljes adás:

A grafika egy külön művészeti ág és a Virág Judit galéria pont ezt szeretné bemutatni. Kelen Anna azt mondja, a grafika hazánkban egyre népszerűbb.

Arra a felvetésre, hogy kortárs művek is kalapács alá kerülnek, a művészettörténész elmondta, a nagy nevű művészek mellett olyan, talán most még kevésbé ismert alkotókat is igyekeztek fókuszba helyezni.

A legdrágább tétel Nádler István Feketebács című munkája az 1990-es évekből, amely 5,5 millió forintról indul.

Hercegnők live! – online koncert május 15-én

A Paletta vendége volt Pacskó Dóra és Kardffy Aisha, akik kollégák a Budapesti Operettszínházban.

Azt mondják, minden musical színész álma, aki szereti a Disney rajzfilmeket, hogy legyen egy ilyen zenei összeállításuk. Pacskó Dóra, Kardffy Aisha és Jenes Kitti a közelmúltban összeállt, és ismert Disney dalokat adnak elő saját feldolgozásban. A zongoránál Felszegi Dalma.

Teljes adás:

Hír TV