2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Paletta: Kalandozás a műkincsek világában

2020. december 30., szerda 13:50

Mit jelent a műkincs? Mi a különbség az aukciós ház és a galéria között? Aki ezekre a kérdésekre választ adott a Palettában Eleni Korani műkereskedő, műkincsszakértő.

Az Ernst Galéria jövőre ünnepli fennállása 25. évfordulóját, a Hivatása pedig a magyar művészet pozicionálása. Nevükhöz nagy sikertörténetek fűződnek.

Eleni Korani közlése szerint 2021 csak jobb lehet műkincspiac szempontjából az ideinél, ugyanakkor mint azt elmondta, Magyarországon mindig másképp történnek a dolgok, mint nemzetközileg.

Kiemelte, a munkájában sem szeret jóslatokba bocsátkozni, nem mondja meg előre egy műkincsről, hogy öt év múlva mennyit fog érni.

A műkincs mindig egy befektetés (…) olyan, mint egy ház-, vagy ingatlanvásárlás. Jelen pillanatban átmeneti időszakban vagyunk, az, hogy interneten lehet és különböző online platformokon vásárolni, az nem megoldás, jelenleg az egy áthidaló megoldás

– tette hozzá.

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy a műkincs mennyire van benne az emberek fejében, Eleni Korani elmondta, szerinte mindenképpen és

jobb befektetés, mint bármi más, könnyen mobilizálható (…) ha hosszútávra gondolkodunk, akkor a legeslegjobb befektetés, ami lehet.

Teljes adás:

HírTV