2019. október 17.,
csütörtök, Hedvig napja

Paletta: Ifipark újratöltve

Hír TV

2019. június 26., szerda 18:55

Zséda is fellép idén az Ifipark régi-új színpadán. A Palettában az ikonikus szórakozóhely és programjai mellett egy pszichiáter szakorvos, énekes-dalszerző mesélt legújabb munkájáról valamint az ózdi Kultúrgyár Projekt nemzetközi elismeréséről is szó volt.

A Várkert Bazárban 1961 és 1984 között működött a Budai Ifjúsági Park, azaz az Ifipark, amely zenés-táncos szórakozóhelynek indult, később a magyar rock fellegvárává vált. Az Ifipark régi-új színpadán 2019-ben pedig harmadik alkalommal lépnek fel a nagy generáció tagjai, megidézve azt az ikonikus szórakozóhelyet, nosztalgikus hangulatot, amelyről szüleink máig csillogó szemmel mesélnek. A Palettában az egyik idei fellépő, Zsédenyi Adrienn Zséda és Sikota Krisztina, a Várkapitányság turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese.

Vendégünk volt Claudia Balla is, aki azon kívül, hogy pszichiáter szakorvos, énekes-dalszerző is egyben. Ezúttal egy fiatal svájci tehetséggel, Mané-vel készített duettet. A dalhoz készült kisfilm a klímaváltozás sürgető problematikájára hívja fel a figyelmet: ahogy a dal címe is sejteti, egy csodára ("Miracle") lenne talán szükség, hogy az emberiségre egy biztató jövő várjon. Claudia számára nem újdonság a társadalmi kérdések feldolgozása, a 2017-es "Perfect" című videójában a nők aktuális társadalmi helyzetével foglalkozott, amely a világ számtalan országába eljutott, többet között az Egyesült Királyságban is elismerően nyilatkoztak róla.

Rangos nemzetközi elismerést kapott az ózdi Kultúrgyár Projekt. A Nemzetközi Ingatlanszövetség 70. alkalommal osztotta ki a világ ingatlanjainak járó díjakat. A 2016-ban Ózdon átadott Nemzeti Filmtörténeti Élménypark és Digitális Erőmű épületei ezen a megmérettetésen World Gold Winner díjat nyert a Heritage Category elnevezésű szekcióban. Az ingatlanfejlesztőkből álló nemzetközi zsűri méltatta a Kultúrgyár Projekt társadalmi hasznosságát az épített örökség megóvása, a barnamezős területek revitalizációja, és az ipari örökségből kulturális közösségi tér létrehozása szempontjából. A stúdióban az épületek működtetőjének, a Forum Hungaricum Nonprofit Kft.-nek ügyvezető igazgatója, Lovas Lajos.

Hír TV