2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Paletta: Fellini 100 – filmzenei koncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadán

Hír TV

2020. július 29., szerda 12:50

Hamarosan megnyílik Dobai Attila kiállítása, kaszkadőrök nélkül forgatták Johnny K. Palmer legújabb videoklipjét, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad pedig Fellinire emlékezik legújabb produkciójában. Ezekkel a témákkal foglalkoztak ma a Hír TV Paletta című műsorában.

Frederico Fellini filmjeinek állandó zeneszerzője volt Nino Rota, az ő párosukra emlékezik majd az Óbudai Danubia Zenekar július 30-án. Az eseményen jelen lesz Marcello Rota is – vezette fel a témát Turda Adrienn műsorvezető.

Bán Teodóra, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad vezetője elmondta, hogy Marcello Rota a zeneszerző unokaöccse, aki ápolja nagybátyja hagyatékát. Ez mindenki számára egy különleges értéket képvisel, hiszen Fellini és Rota párosának munkássága, valamint a zene és a képek egyben jelennek meg a Margitszigeti Szabadtéri Színpadán, így idézve fel az olasz filmek máig feledhetetlen korát – hangsúlyozta a színpad vezetője.

Bán Teodóra megjegyezte azt is, hogy az Óbudai Danubia Zenekar nem először lép fel Marcello Rotával. Majd a beszélgetés során kitértek Fellini és Rota kapcsolatára is. Közös munkájuk „gyümölcse” mind a mai napig sokak kedvence.

Ezt követően szóba kerültek még azok a műsorszámok, amelyek a július 17-i újranyitást követően színesítik a szabadtéri kínálatát.

Teljes adás:

Hír TV