2021. január 16.,
szombat, Gusztáv napja

Egyenesen Cannes-ból érkezett két díjjal Százados Ábel a Paletta stúdiójába

Hír TV

2019. május 27., hétfő 18:55

Százados Ábel duplázott Cannes-ban! A Global Short Film Awards díjkiosztó gála Mobile Phone Filmmaking szekciójában a „SOHA” című filmjéért megkapta a „Youngest Gifted Filmmaker” azaz a „Legfiatalabb Tehetséges Filmes” díjat.

 

A 13 éves rendező másik díját a World Peace and Tolerance Institute Awards díjkiosztón nyerte el, ezen a „Most Promising Young Filmmaker” azaz a „Legígéretesebb Legfiatalabb Filmes” díjat kapta meg. A Paletta stúdiójában az ifjú rendező számolt be a díjátadón szerzett élményeiről: 

Igazából nem futottunk össze sajnos így ilyen híres emberrel, mert végig sétáltak a piros szőnyegen aztán vége mentek is el, de hallottunk ahogy kiabálnak neveket mikor ott megjelentek, aztán mire odafutottunk hátra sajnos lekéstük.

De a Paletta vendége volt még a film főszereplője, aki egyben Ábel öccse, és persze a büszke édesanya, akik a film keletkezéséről is meséltek.

Budapesten a Mount Everest első téli megmászója

A Paletta sportrovatában pedig vendég volt a világklasszis lengyel alpinista, hegymászó Krzysztof Wielicki. A 69 éves lengyel hegymászó ikon a mai napig aktív, ő volt az, akinek elsőként sikerült télen megmásznia a világ legmagasabb hegyét, a 8848 méteres Mount Everestet honfitársával, Leszek Cichy-vel 1980-ban. A Palettában a lehetetlennek titulált küldetésről is kérdeztük. Május 28-án pedig találkozhatnak vele a rajongók is, hiszen a Lurdy Rendezvényközpontban személyesen is előadást tart többek között az Everest első téli megmászásáról.

Eperfesztivál

De az Országos Eperfesztiválról is szó volt a Palettában, ugyanis a hétvégén Tahitótfalura várják az eper szerelmeseit. A 21. alkalommal megrendezett eseményre könnyűzenei koncertekkel, gasztronómiai és kézműves vásárral és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket.

 

Hír TV