2021. június 15.,
kedd, Jolán, Vid napja

Paletta: Elrabolt Hungária címmel jelent meg a trianoni emlékév albuma

Hír TV

2020. december 21., hétfő 14:51

A Hír TV Paletta című műsorában ma többek között foglalkoztak az otthoni jakuzzik világával és felhívták a figyelmet a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságára is. Mindezek mellett bemutatták Pataki Tamás és Balázs D. Attila albumát.

Balázs. D. Attila a műsorban elmondta, hogy a november végén megjelent Elrabolt Hungária című albumban 100 képeslap szerepel, ez arra a 100 évre emlékeztet, amely a trianoni békeszerződés óta eltelt. A képeslapok ugyanakkor mind 1920 előttről származnak.

Pataki Tamás arról is beszélt, hogy az ikonikus helyszínek mellett a polgári élet emlékeit igyekeztek összegyűjteni ebbe az albumba. Olyan épületek és hidak is helyet kaptak a kiadványban, amelyek múlandóak, akár egyik napról a másikra is eltűnhetnek.

Balázs D. Attila az elhangzottakhoz hozzátette, hogy az eredeti elképzelésük az volt, hogy végigjárják a képeslapok helyszíneit, és megörökítik azok 2020-as állapotát, azonban a vírushelyzet közbeszólt, így maradtak az eredeti lapok, amelyek mellé érzékletes leírásokat mellékeltek.

A kötet a Magyar Patrióták Közösségének kiadásában jelent meg.

A műsorban az album mellett foglalkoztak az otthoni jakuzzizás élményével, valamint a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás is szóba került.

Teljes adás:

Hír TV