2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Paletta: Egészségügyi vészhelyzetekre készít fel a Semmelweis Egyetem

Hír TV

2019. október 29., kedd 18:30

A keddi Palettából megtudhatták, hogy egészségügyi vészhelyzetekre készít fel a Semmelweis Egyetem, hogy új előadásban debütál a sokak által kedvelt színművész Szabó-Sipos Barnabás, és hogy új klippel jelentkezik a Charme együttes.

Vészhelyzet

„Veszélyhelyzet minden olyan, ami közvetlenül az életet veszélyezteti, de nem feltétlenül kell csak ezekkel kell sürgősségi osztályra jönni, hanem minden olyan akut panasszal, ami komolynak tűnik vagy olyan merül fel a háttérben, ami veszélyes lehet.”

– mondta a műsorban Dr. Krivácsy Péter a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika főorvosa

Fehér szarvas

„A Fehér szarvast a két világháború között írta Zilahy, akkor egészen mások voltak a színházi körülmények. Egy jelenetben bejön 20 statiszta, ezt nyilvánvalóanegy utazószínház nem engedheti meg magának, de valójában egyetlen egy kőszínház sem. Tehát itt más színházi nyelven kell szólnunk.”

– magyarázta Andrási Attila író-rendező.

Elfelejtett nyár

„A leszakad az ég című dalunkkal jöttük ide legutoljára, illetve akkor voltunk Lengyelországban és akkor ezt a nemzetközi sporthimnuszt népszerűsítettük még. Ez a dal gyakorlatilag a nyárnak a lezárása és az az érdekessége, hogy ez akkor fogalmazódott meg az agyamban, amikor még a leszakad az eget énekeltem fel Atinál.”

– mesélte Jáger Gyula, a Charme együttes énekese.

Hír TV

x
Rendkívüli hír