2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Paletta

Paletta: Chanson Elysée – francia sanzonest a Gyulai Várszínház színpadán

Várak és erdőtemplomok címen hirdettek rajzpályázatot gyermekeknek, megjelent Ag Weinberger első magyar nyelvű dala, magyar énekesnők pedig francia sanzonokkal lépnek a Gyulai Várszínház színpadára. Ezekről a témákról beszélgettek ma a Hír TV Paletta című műsorában.

  • Paletta: Chanson Elysée – francia sanzonest a Gyulai Várszínház színpadán

Francia sanzonok elevenednek meg a nézők előtt Kárász Eszter, Csemer Boglárka és Szalóky Ágnes segítségével, akiket francia lelkű énekesnőkként is szoktak emlegetni – mondta el Turda Adrienn műsorvezető. Kárász Eszter erre úgy reagált, hogy mind másként francia lelkűek, de ketten is dolgoztak Franciaországban hosszabb távon, és ennek köszönhetően is hoztak onnan egy életérzést. De a sanzonok is magukban hordozzák ezt az életérzést és szenvedélyt, és nem utolsó sorban ezeknek a daloknak tartásuk is van – hangsúlyozta a színész-énekesnő.  

Kárász Eszter arról is beszélt, hogy bár mind a hárman más-más területről érkeztek és más-más stílust képviselnek, mégis sikerült összecsiszolódniuk.

Az előadóművész a sanzonokról megjegyezte, hogy azok mindig áthoznak valamit a színházi világból, egy-egy történetet mesélnek el.

A három karizmatikus énekesnő legközelebb augusztus 11-én a gyulai Tószínpadon lép majd fel, az esten klasszikus és modern sanzonok egyaránt felcsendülnek majd.

A műsorban ezenkívül szó esett arról, hogy Várak és erődtemplomok címen hirdettek rajzpályázatot gyerekeknek, Ag Weinberger pedig új, magyar nyelvű daláról beszélt.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!