2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Paletta: Budapesti Nyári Fesztivál 2020

Hír TV

2019. november 22., péntek 18:55

Egy jótékonysági vásárról, az utóbbi időben egyre népszerűbb rúdsportról és a Budapesti Nyári Fesztivál 2020 programjairól is kérdezte vendégeit a műsorvezető, Turda Adrienn.

 

Speciális inkubátorra gyűjtenek szívbeteg babáknak a családszervezetek

Több mint tízezer családban él szívbeteg gyermek ma Magyarországon. Király Nóra a Fiatal Családosok Klubjának elnöke a műsorban elmondta, ezért is döntöttek úgy a többi családszervezettel együtt, hogy idén az adventi jótékonysági vásárukon befolyt teljes bevételt szívbeteg kisbabák gyógyulására ajánlják fel. Ezúttal a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet számára vásárolnak majd egy speciális, nyitott inkubátort. A IV. Adventi Jótékonysági Vásárt december 1-jén tartják a MOM Sport Rendezvényközpontban, ahol a szervezetek saját, kézzel készített termékeiket árusítják.

Harmadik alkalommal rendezték meg a PolePlay Országos Rúdsport és Légtorna Bajnokságot

A rúdsport kezdete az 1920-as évekre vezethető vissza, amikor az utazó cirkuszos artisták a sátrak tartószerkezetein kezdtek el erősíteni, majd ebből komplett előadások születtek – mondta el a műsorvezető kérdésére Engel Tanzcer Katalin világbajnok rúdtáncos. Idén november másodikán rendezték meg immár harmadik alkalommal az Országos Rúdsport és Légtorna Bajnokságot, Budapesten. A tapasztalatok szerint egyre többen választják ezt a nem mindennapi sportágat, akár versenyszinten is, idén már 144-en vettek részt a megmérettetésen.

Megkezdődött a jegyárusítás a Budapesti Nyári Fesztivál 2020-as évadának előadásaira

Ma már Európa jelentős fesztiváljai közé tartozik a Budapesti Nyári Fesztivál.  A Margitszigeti Szabadtéri Színpadra jövő nyáron ismét ünnepelt világsztárok és együttesek érkeznek, mint például Angela Gheorghiu, Piotr Beczala, a La Fura dels Baus,vagy a Monte-Carlo Balett. Az évről-évre színesedő kulturális kínálat nagyon sok turistát vonz a fővárosba. Részleteket Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője árult el a program kavalkádról.

Teljes adás: 

Hír TV