2020. január 18.,
szombat, Piroska napja

Paletta: Az egyiptomi élet gyakorlatilag a halálra való készülődésről szólt

Hír TV

2019. augusztus 28., szerda 19:00

A Hír TV Paletta című kulturális ajánlója ezúttal szüreti napokon járt, múmiákat mutatott be és nyárzáró musical gálát rendezett.

Szekszárd az ország legkisebb megyeszékhelye. Ács Rezső, a város polgármestere mindazonáltal úgy látta: potenciáljában Szekszárd mégis a nagyok közé tudott felzárkózni, aminek ékes bizonyítéka, hogy az immár hagyományos szekszárdi szüreti napok idén négy napon át rendezvények sokaságát kínálják az érdeklődőknek. Az adásban Bősz Adrián borász, a Szekszárdi Hegyközségi Tanács elnöke úgy nyilatkozott: szerinte a „világ közepe” Szekszárd, évről-évre jobban teljesít a borvidék, örvendetesen fejlődik a borkultúra. Zsikó Zoltán a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója hozzáfűzte: nagyon sikeresek a fesztiválprogramok a városban.

A műsor folytatásában Bernert Zsolt, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója beszélt Ötziről, a jégmúmiáról, a mumifikálás folyamatairól, és általában a halottkultusz e furcsa megnyilvánulásáról, annak kapcsán, hogy egy tematikus nemzetközi konferencia után rendkívüli múmiakiállítás nyílik a Természettudományi Múzeumban.

Az ajánlóműsor végén Veréb Tamás énekes, színész mondta el tapasztalatait a nyári koncertekről, az új zenékről, és azt is ecsetelte, hogy a Budai Szabadtéri Színházban nyárzáró musical és pop show lesz rendezve.

 

Hír TV