2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Paletta: Aukción licitálhatnak Fábián Juli portréjára

2019. augusztus 1., csütörtök 15:25

A Paletta csütörtöki műsorából kiderült, mire fordítják a másfél éve elhunyt Fábián Juliról készült portré bevételét, továbbá elhangzott az is, mire készül az idén 50 éves P. Mobil zenekar.

A Paletta csütörtöki adásában szó volt a „Zsoltározó Zsiványok” című előadásról, amelyet augusztus 31-én tekinthetnek meg a zenekedvelők, Zsámbékon. Lackfi János József Attila-díjas magyar költő ószövetségi zsoltárok szövegeit ötvözte népzenei dallamokkal, amely egy különleges hangzásvilágú alkotást eredményezett. A műsorban Lackfi Johanna énekes és Kormány Bendegúz dobos árult el részleteket a nem mindennapi előadásról.

A Hír TV kulturális műsorának vendége volt Hullan Bea festőművész, aki egy portrét készített a másfél éve - hosszú betegség után - elhunyt Fábián Juliról, a Jazzy rádió felkérésére. Az olajfestményre aukción licitálhatnak a műgyűjtők október 4-ig. Az árverés teljes bevételét a Fábián Juli Emlékalapítványnak ajánlják fel.

Végül de nem utolsó sorban Schuster Lórántot a P. Mobil zenekarvezetőjét kérdezte a műsorvezető. Az 50 éves zenekar ugyanis útnak indította jubileumi, „Aranylakodalom” elnevezésű országjáró turnéját. A budapesti koncert augusztus 10-én lesz.  

HírTV