2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Paletta

Paletta: Álombéli barangolások

Paletta című műsorunk tartalmából: Álombéli barangolások – Vészabó Noémi kamara-kiállítása; Életrajzi regény jelent meg Kulcsár Győzőről; Gyászzenékkel tiszteleg az Operaház Zenekara és Énekkara az elhunytak előtt.

  • Paletta: Álombéli barangolások

 

Álombéli barangolások – Vészabó Noémi kamara-kiállítása

November 15-ig látható az újbudai Fári Art Galériában Vészabó Noémi Álombéli barangolások című kiállítása, ahol az alkotó ötvenöt képét láthatják az érdeklődők.

Vészabó Noémi Paletta című műsorunkban elmondta, egy festőművész a nap 24 órájában dolgozik, hiszen folyton befogadja a körülötte lélegző világot. Fontos minden árnyék, fény, villanás, egy-egy szó hat a művészre. Leszögezte: „dolgozni” kell, be kell menni a műterembe, vásznat feszíteni, alapozni és közben az embert megérinti az Isten, a múzsa, vagy az ihlet, kinek, hogy tetszik.

Az alkotás csakis lélekből jöhet, a művész lélekből fest a lelkén átszüremlő szépségeket igyekszik földre hozni – tette hozzá.

Életrajzi regény jelent meg Kulcsár Győzőről

Bemutatták Sütő-Nagy Zsolt: A játék mindig győz című kötetét, Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok vívó életrajzi regényét.

A szerző 2016-ban, a riói olimpia után kereste meg Kulcsár Győzőt az ötletével, ő eleinte hezitált, de két hét múlva mégis igent mondott, majd nem sokkal később kiderült a betegsége, de a kezelések idején is folytatták a munkát.

Paletta című műsorunk vendége volt Sütő-Nagy Zsolt író és Pap Jenő világbajnok vívó.

Gyászzenékkel tiszteleg az Operaház Zenekara és Énekkara

Mindenszentek és halottak napja alkalmából több koncertet is ad a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara, gyászzenékkel tisztelegve az elhunytak előtt

Az Erkel Színházban október 28-án Pierre de la Rue, Arvo Pärt és Arthur Honegger művei, november 2-án Verdi Requiemje hangzik el, november 4-én a Defiant Requiem: Verdi Terezínben című produkció szólal meg a Pozsonyi úti református templomban

Vendégünk volt Kocsár Balázs, a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója.

Hír TV

 

 

További epizódok

Paláver: 2/3 lett a Fidesznek

Paláver: 2/3 lett a Fidesznek

A Karc FM és a Hír TV interaktív műsora, a szócsaták bajnokaival. Műsorvezető: Lentulai Krisztián. 2022. április 04.
Paletta: Nagyvárosi fények a Játékszínben

Paletta: Nagyvárosi fények a Játékszínben

A darabról részleteket Csonka András színésztől ismerhettük meg. 2021. szeptember 10.
Megjelent Tóth Gabi legújabb dala, Az én szívem

Megjelent Tóth Gabi legújabb dala, Az én szívem

A Palettában Szani Rolanddal beszélgetett a hétvégi fellépéséről és a dalról. 2021. szeptember 09.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!