2020. február 25.,
kedd, Mátyás napja

Paletta: Álombéli barangolások

Hír TV

2019. november 1., péntek 18:55

Paletta című műsorunk tartalmából: Álombéli barangolások – Vészabó Noémi kamara-kiállítása; Életrajzi regény jelent meg Kulcsár Győzőről; Gyászzenékkel tiszteleg az Operaház Zenekara és Énekkara az elhunytak előtt.

 

Álombéli barangolások – Vészabó Noémi kamara-kiállítása

November 15-ig látható az újbudai Fári Art Galériában Vészabó Noémi Álombéli barangolások című kiállítása, ahol az alkotó ötvenöt képét láthatják az érdeklődők.

Vészabó Noémi Paletta című műsorunkban elmondta, egy festőművész a nap 24 órájában dolgozik, hiszen folyton befogadja a körülötte lélegző világot. Fontos minden árnyék, fény, villanás, egy-egy szó hat a művészre. Leszögezte: „dolgozni” kell, be kell menni a műterembe, vásznat feszíteni, alapozni és közben az embert megérinti az Isten, a múzsa, vagy az ihlet, kinek, hogy tetszik.

Az alkotás csakis lélekből jöhet, a művész lélekből fest a lelkén átszüremlő szépségeket igyekszik földre hozni – tette hozzá.

Életrajzi regény jelent meg Kulcsár Győzőről

Bemutatták Sütő-Nagy Zsolt: A játék mindig győz című kötetét, Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok vívó életrajzi regényét.

A szerző 2016-ban, a riói olimpia után kereste meg Kulcsár Győzőt az ötletével, ő eleinte hezitált, de két hét múlva mégis igent mondott, majd nem sokkal később kiderült a betegsége, de a kezelések idején is folytatták a munkát.

Paletta című műsorunk vendége volt Sütő-Nagy Zsolt író és Pap Jenő világbajnok vívó.

Gyászzenékkel tiszteleg az Operaház Zenekara és Énekkara

Mindenszentek és halottak napja alkalmából több koncertet is ad a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara, gyászzenékkel tisztelegve az elhunytak előtt

Az Erkel Színházban október 28-án Pierre de la Rue, Arvo Pärt és Arthur Honegger művei, november 2-án Verdi Requiemje hangzik el, november 4-én a Defiant Requiem: Verdi Terezínben című produkció szólal meg a Pozsonyi úti református templomban

Vendégünk volt Kocsár Balázs, a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója.

Hír TV