2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Paletta

Paletta: A világ első klezmer-operettje a Budapesti Operettszínházban

A Hír TV Paletta című műsorában ma a negyedik alkalommal átadásra kerülő védőnői díjakról, a vasárnap elrajtolt Vízilabda Európa-bajnokságról és a Menyasszonytánc című színdarabról volt szó.

  • Paletta: A világ első klezmer-operettje a Budapesti Operettszínházban

Negyedik alkalommal adják át a „Védőnői Díj a Gyermekáldásért” elismerést

Prof. dr. Ősapay György, a Babacsalogató Alapítvány kuratóriumának az elnöke, az MTA doktora elmondta, hogy az utóbbi években leginkább a meddőségi és népszaporulati kérdések foglalkoztatták. Ezen a területen együttműködve a védőnői hálózattal hozták létre az alapítványukat, amelynek fő küldetése a meddőség megelőzése, illetve a jövő nemzedék egészségének a megőrzése. A védőnői hálózatra részére még tavasszal hirdették meg ezt a pályázatot, akik olyan védőnőket terjesztettek fel erre a díjra, akik fiatal párokat segítettek gyermekáldáshoz. A kuratórium elnöke kiemelte, hogy bár az utóbbi pár évben megnövekedett a születések száma, – ez köszönhető a kormány családbarát intézkedéseinek is - 90 ezer baba még mindig kevésnek számít egy évben. Az alapítvány az ambulanciarendszerében azon is dolgozik felkészült szakértői gárdával, hogy a fiataloknak lelki támaszt és hátteret is nyújtsanak. A díjátadó január 14-én lesz az Aranytíz Művelődési Házban. 

Elrajtolt Budapesten a Vízilabda Európa-bajnokság

1926 óta rendezik meg a vízilabda Európa-bajnokságot, így a sorban már a 34. Eb vette kezdetét vasárnap Budapesten, amelyen a női vízilabdásaink szépen bemutatkoztak. Vobeczky Zoltán, a Hír Tv sportfőszerkesztője arról beszélt, hogy szerinte sokat jelent a sportolóinknak az, hogy hazai földön, magyar szurkolók előtt játszhatnak. Magyarország szerencsére élen jár a vízilabdában – emelte ki. Az Eb-n olimpiai kvalifikációt osztanak, ez pedig mindkét válogatott csapatunknak fontos – hangsúlyozta. Csatornánk sportfőszerkesztője elmondta, hogy profi játékosainknak most az Eb-n való eredményes szereplés a fontos. Természetesen tisztában vannak azzal is, hogy ezen a bajnokságon úgy kell szerepelniük, hogy esélyük legyen a tokiói olimpiai kvalifikáció megszerzésére is. A magyar válogatottal szemben elvárás, hogy jól szerepeljenek – szögezte le Vobeczky Zoltán.

A világ első klezmer-operettje a Budapesti Operettszínházban

Tavaly májusban mutatták be az új köntösbe bújtatott Menyasszonytánc című színdarabot a Budapesti Operettszínházban. Az újabb bemutatóhoz fiatalabb szereposztást is készítettek – mondta el a Patkós Rózsit alakító Gubik Petra, aki már hetedik éve a színház művésze. Hozzátette, hogy a darab nemcsak azért rendhagyó, mert egy klezmer-operett, hanem azért is, mert nem előzte meg casting. Gubik Petra szerint egy olyan témához nyúltak hozzá, amely szinte mindenkit megmozgat: hogyan tud valaki kitaszítottként egy közösség tagjává válni, illetve miként tud a szerelem minden áthidalni. A darabot Béres Attila rendezte, a zenéjét Jávori Ferenc Fegya, a Budapest Klezmer Band vezetője szerezte.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!