2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Paletta: A színház akkor jó, hogyha élő, eleven és valódi párbeszédet kezdeményez a nézővel

Hír TV

2020. január 8., szerda 17:03

Nagy sikert aratott a Bonaventura Gold Kft. kezeletlen ásványvize a 2. Sanghaji Ciie kiállításon, hamarosan bemutatja a Maladype Társulat az Yvonne című darabot a Fészek Művészklubban, Édes Anna történetének musical változatát pedig immáron ötvenedik alkalommal állítják színpadra. Ezekkel a témákkal foglalkoztak ma a Hír TV Paletta című műsorában.

Magyar világsiker a 2. Sanghaji Ciie kiállításon

Regőczi László, a Bonaventura Gold Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a nagyon jó minőségű ásványvizekből hiány van a világon. Az ő termékük azért kezeletlen, mert palackozás során semmilyen olyan anyagot nem adnak hozzá, amely bármilyen szinten is befolyásolná az élvezeti értékét. Az expón készült felvételeket mintegy 200 millión látták, és a helyi közösségi média révén is sokan megismerték az egyedi magyar terméket.

Zajlanak az Yvonne című dráma próbái

Balázs Zoltán, a Maladype Társulat alapítója és művészeti vezetője arról beszélt, hogy független színházként sokfelé mutatják meg magukat a világban. Az Yvonne című drámát ezért eleve úgy szervezik, hogy bármilyen térben könnyedén előadhassák. A társulat művészeti vezetője elmondta, hogy számukra fontos a nézővel való élő és aktív kapcsolat, és ezért sem a klasszikus címet adták a drámának, ezen a vonalon gondolták tovább a művet. A darab bemutatója január 25-én lesz a Fészek Művészklub színháztermében.

Édes Anna újra gyilkol – Kosztolányi klasszikusa musical változata

Ötvenedik alkalommal állítják színpadra Kosztolányi Édes Annájának musical változatát a RAM Colosseumban január 24-én. Tóth Ádám rendező és Kovács Bea színész, énekes avatta be a nézőket a musical rejtelmeibe, amely bizonyos pontokon eltér az eredeti színházi darabtól. A rendező kijelentette, hogy azért vitt be a musical változatba egy szokatlan, szellemvilággal összefüggő szálat, mert neki hiányérzete volt az eredeti dráma elolvasása után, így próbált magyarázatot találni arra, hogy a főhős miért követte el tragikus tettét.

Teljes adás:

Hír TV