2020. január 18.,
szombat, Piroska napja

Paletta: A Szerb Kultúra Hónapja

Hír TV

2019. szeptember 3., kedd 17:24

A Hír TV Paletta című műsorában a szeptember 6. és október 4. között megrendezésre kerülő Szerb Kultúra Hónapjáról oszt meg részleteket Gyurity Milán, a Magyarországi Szerb Kulturális Központ elnöke Turda Andrienn műsorvezetővel.

A szerb kultúra hónapja

Jubilál a szerb kultúra hónapja, idén tizedik alkalommal kerül megrendezésre. A Paletta vendége volt Gyurity Milán a Magyarországi Szerb Kulturális Központ elnöke, aki mesélt a programról és a Magyarországon élő szerb közösségről. Az összművészeti programsorozat szeptember 6. és október 4. között kínál programok az érdeklődőknek.

Jazz hegedűsök

Idén 10. születésnapját ünnepli a Peet project zenekar. Ferencz Péter, a zenekar vezetője, énekese és hegedűse beszél a 10 éves zenekarról és arról, hogy 5 évvel ezelőtt hogyan találkoztak Deseő Csaba, hegedű és brácsaművésszel, valamint a közös munkájukról. Legújabb lemezükön ugyanis a híres hegedűművész is közreműködik a zenekarral egy szám erejéig.

Egzotikus Európa – Juhász Árpád legújabb könyve

Több mint fél évszázad európai kalandozásaira emlékezik legújabb könyvében Juhász Árpád, geológus. Andorra és Moldávia kivételével minden európai országban járt. A személyes történetekkel tűzdelt kötet, nem csak információkat ad, hanem átszövik az élmények.

Hír TV