2020. október 21.,
szerda, Orsolya napja

Paletta: A makói modell sikerének titka

Hír TV

2020. október 9., péntek 14:00

A Hír TV Paletta című műsorában többek között kiderült mi a makói modell sikerének titka.

A Hír TV Paletta című műsorában Farkas Éva, Makó város polgármestere beszélt arról a modellről, amelyet még a vírus első hullámában dolgoztak ki. Ezzel a koncepcióval sikerült azt elérni, hogy minden munkahely megmaradt, és a dolgozók bérét sem kellett csökkenteniük.

Farkas Éva hangsúlyozta, hogy az országos intézkedéseket megtartva, az operatív törzs javaslatai mellett igyekeztek helyi döntéseket is hozni.

Ez a modell az elmúlt időszakig lehetővé tette országos turisztikai források igénybevételével, hogy meg tudták tartani a munkahelyeket a dél-alföldi városban és a béreket is száz százalékosan tudják biztosítani a munkavállalóknak, így a családokat is segítik.

A város polgármestere beszélt arról is, hogy a modell eredményességéhez hozzájárult az is, hogy a helyi vállalkozókkal konzultációkat folytattak. Farkas Éva kitért azokra az infrastrukturális fejlesztésekre is, amelyek a turisztikai ágazat felfuttatását szolgálják a városban.

A műsor hátralévő részében arról is szó volt, hogy sztárválogatottal edzett Détári Lajos, de a lányok nevelésével és az anyaság kérdéseivel is foglalkoztak.

Teljes adás:

Hír TV