2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Paletta

Paletta: „A hazaszeretet a nemzet közös nevezője”

A hazafias honvédelmi nevelésről, egy nagyszabású versmondó versenyről és egy fergeteges partiról is szó volt kulturális magazin műsorunkban.

  • Paletta: „A hazaszeretet a nemzet közös nevezője”

 

A hazafias és honvédelmi nevelés célja az, hogy az alapvető értékek bekerüljenek a gyerekek tudatába. A programról Simicskó István kormánybiztos vendégünk a következőket mondta:

„Tudjuk, hogy milyen világban élünk és nyilván a világ gyorsan változik, ezért olyan képességeket, olyan kompetenciákat érdemes a fiatalok felé átadnunk a nevelési-oktatási rendszeren keresztül, de nyilván három gyermekes édesapa is mondom ezt, amelyekkel ebben a mai felgyorsult világban is képesek helytállni. Vannak örök érvényű igazságok, ezek pedig a szülőföldhöz, a hazához való kötődés. Ez egy olyan eligazodási pont ebben a gyorsan változó, rohanó világban, amely szinte minden gyermek, minden fiatal ember számára fontos lehet. Egy fogódzó, amely utat mutat mindig, minden nehézség közepette. Erről szól röviden a hazafias nevelés témaköre. Olyan érzelmi kompetenciákat, érzelmi intelligenciát kifejleszteni a fiatal emberekben, a jövő nemzedékében, amellyel egyfajta törvényt írunk be a szívünkbe, amely a hazaszeretet törvénye.”

Jön a IV. Nemzeti VERSeny élő szuperdöntője

Versenyezni bárhogy lehet, akár versekkel is. A IV. Nemzeti Verseny hétvégi szuperdöntőjéről, Lutter Imre, Radnóti –és Bánffy díjas előadóművész beszélt műsorunkban.

„Az egész verseny, amelyet a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete szervez negyedik éve. Lényegében a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarságot is megpróbálja megszólítani azzal, hogy egy olyan háromfordulós rendszert állít össze, amelyben az első két fordulóban nem fontos a valós jelenlét, csak a virtuális. Pont azért jó, mert akiknek egyébként nehézséget okozna fizikailag, vagy anyagilag, hogy eljussanak egy olyan helyre, mint a Nemzeti Színházba, az ország első színházába. Ők is be tudják küldeni a versmondásukat, majd utána, akik tovább jutnak a középdöntőbe, a versfilmjüket, hogy aztán eljöjjenek az ebből válogatott versenyzők a Nemzeti Színházba.”

What is love? - A párok bulija!

A műsor vendége volt továbbá Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique, zenész és Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója is, akik arról beszéltek, hogy egy fergeteges partin erősítik meg a párok az összetartozásukat november 16-án.

Teljes műsor:

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!