2019. május 21.,
kedd, Konstantin napja

David Lynch művei a Budapest FotóFesztiválon

Hír TV

2019. március 5., kedd 14:55

David Lynch amerikai filmrendező fotókiállításával nyitotta meg rendezvénysorozatát a Budapest FotóFesztivál. Lynch szürreális képeinek alapja a fotómontázs, a portrék és a reprodukciók újraértelmezése. A Small Stories című kiállítás egy valóságon túli utazás, amelynek alapja az álom és az emlékek közötti kölcsönhatás. Szarka Klára, a Műcsarnok kurátora volt a vendégünk.

A kritika áll a Studio 5 csoport következő szerzői estjének fókuszában. A Zeneakadémia Solti termében megszólaló műveket Molnár Szabolcs zenekritikus írásai ihlették. A Studio 5 zeneszerzői szerint az új zene nem kizárólag a beavatottak kicsiny csoportjainak figyelmére számíthat. Virágh András Gábor és Varga Judit zeneszerzőkkel beszélgettünk.

A harmincas korosztály útkeresési és párkapcsolati problémáit járja körül Szajki Péter új filmje. A most van most című film egy vagány roadmovie, amely ötvözi egy romantikus vígjáték és egy érzelmes dráma elemeit. A film főhőse Szilvi, aki lelép a saját esküvőjéről és egy taxisofőr társaságában indul útnak. Szajki Péter filmrendező és Szajki Vörös Adél forgatókönyvíró érkezett a stúdióba.