2024. 03. 03. Vasárnap Kornélia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Ősök tere

Egy elfelejtett küldetés: magyarok Vietnámban

A vietnámi háború végén, 1973 és 1975 között nem csak szovjet és amerikai „tanácsadók” segítették a harcoló feleket. Észak oldalán magyar egységek is harcoltak a dzsungelben, miközben itthon a propaganda a „Veled vagyunk Vietnám!” jelszavát harsogta.

  • Egy elfelejtett küldetés: magyarok Vietnámban

A magyar forradalom leverése utáni év nyarán, 1957-ben egy másik forradalom hőse, Ho Shi Minh vietnámi vezető látogatott hazánkba, melyet 1963-ban magas rangú magyar delegáció viszonzott. A háttérben elkezdődtek az egyeztetések, hogy a magyar kormány "testvéri segítségnyújtással" járul hozzá az észak vietnámi erők "szent ügyéhez": kommunizmus terjesztéséhez. A háttérben a Kína és Oroszország közti huzavona állt, melyben a magyar kormány kéretlenül is az oroszok "stréberének" szerepét vállalta fel. Propaganda tevékenységet és operatív szerepet is vállalt. 

Az Ősök tere október 2-i adása.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Aczélkor II.

Aczélkor II.

Kapaszkodás a megmaradásért. Az aczéli kultúrpolitika és a népi nemzeti ellenzék.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!