2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Napról napra

Napról napra: „Mindent megadunk, de pénzt nem adhatunk”

Ismét hazánkat támadták az Európai Parlamentben; Elutasítják a gyöngyöspatai romák a kártérítés helyett felajánlott oktatást; Sikerrel zárult a V4-ek és Ausztria találkozója Prágában.

  • Napról napra: „Mindent megadunk, de pénzt nem adhatunk”

 

Állva tapsolták meg a baloldali EP-képviselők a Magyarországot és Lengyelországot elmarasztaló indítvány elfogadását. A strasbourgi plenáris ülésen megszavazott állásfoglalásban Magyarországgal kapcsolatban az igazságszolgáltatás függetlensége, a szólásszabadság, a korrupció, a kisebbségek jogai, valamint a bevándorlók helyzete miatt fejezik ki aggodalmukat a képviselők. A határozat-tervezet emellett kritizálja a magyar kormányt, mondván, a jogállamiság helyzete a Sargentini-jelentés óta csak romlott hazánkban.

Az indítvánnyal a képviselők bevallottan nyomást akarnak gyakorolni az Európai Tanácsra és a horvát soros elnökségre, hogy foglalkozzon intenzívebben két országgal szemben folytatott 7-es cikkely szerinti eljárással.

Hidvéghi Balázs, fideszes EP-képviselő a szavazás után úgy nyilatkozott, nem volt meglepetés a szavazás eredménye.

„Mindent megadunk, de pénzt nem adhatunk”

Nem adunk pénzt a semmiért – ezt Orbán Viktor miniszterelnök tette világossá a gyöngyöspatai szegregációs üggyel kapcsolatban. A térség kormánypárti képviselője csütörtökön javasolta azt, hogy a bíróság által jogerősen megítélt kártérítési összeg erejéig oktatást és képzést nyújtana a helyi cigányoknak. A gyöngyöspatai romáknak viszont nem tetszik ez a javaslat, ahogy ők fogalmaztak: nekik csak a pénz kell.

Az önkormányzat nem tudja kifizetni a több mint 82 milliós szegregációs kártérítést. Erről még csütörtökön beszélt a térség fideszes országgyűlési képviselője. Horváth László elmondta: a határidő január 17-e de ha fizetnek, akkor nem marad pénz például a bölcsődei, óvodai dolgozók, sőt még a közfoglalkoztatottak bérére sem, ezért az országgyűlési képviselő egy javaslattal állt elő.

Erős érzelmi viharokat kiváltó ügyről van szó - így vélekedik a miniszterelnök a Heves megyei városban kialakult helyzetről. Orbán Viktor azt mondta, hogy a kiindulópont a magyarok igazságérzete.

A miniszterelnök szerint egy szerencsétlen bírósági ítélet született, ráadásul a Soros-szervezetek provokációja eredményeként indult el az eljárás –a kormányfő.

Mindent megadunk, de pénzt nem adhatunk – mondta a kormányfő

A gyöngyöspatai romáknak viszont nem tetszik az ötlet.

Szerettük volna megtudni a helyi roma önkormányzat álláspontját is, de napok óta nem érjük el őket.

Az ellenzéki pártok viszont jó ötletnek tartják azt, hogy a helyi romák természetben – azaz többletoktatásban kapják meg a kártérítést. A Mi hazánk mozgalom viszont kiáll a szegregáció mellett.

Közben becsületsértés és hivatali visszaélés miatt tett büntetőfeljelentést a Legfőbb Ügyészségen a Roma Parlament elnöke Orbán Viktor ellen a gyöngyöspatai romákkal kapcsolatos kijelentései miatt.

Orbán Ausztria fontos partnerünk marad

Sikerrel zárult a V4-ek és Ausztria találkozója Prágában. Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: sikerült azonosítani az együttműködés feltételeit olyan kérdésekben, mint a migráció, a biztonság, a határ-védelem, a versenyképesség, a klíma-védelem, és a bővítés. 

Újabb be nem tartott ígéret

Hiába várják a budapesti nyugdíjasok a Karácsony Gergely által a kampányidőszakban beígért rezsitámogatást, az ugyanis a mostani fűtési szezonban biztosan nem érkezik meg. Ez derült ki a Főpolgármesteri Hivatal, a Hír TV híradójának küldött közleményéből. Az októberben megválasztott főpolgármester korábban azzal kampányolt, hogy 20 000 Ft-ot ad a fűtési szezonban a rezsiköltségek enyhítésére.

Közel kétezer nyugdíjas még mindig nem kapta meg a támogatást

Még mindig tartozik a nyugdíjasoknak Józsefváros balliberális vezetése. A HÍR TV úgy tudja: nagyjából kétezer idős rászoruló nem kapta meg a 8ezer Ft-os juttatását Józsefvárosban, amit a korábbi fideszes vezetés szavazott meg nekik. Pikó András hallgat az ügyben.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!