2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Napról napra

Napról napra: Iparággá vált a börtönbiznisz, milliárdokat pereltek ki a fogvatartottak az államtól

Frakcióülést tartottak a kormánypártok, indul az újabb nemzeti konzultáció és a német kancellárral találkozott Orbán Viktor miniszterelnök. A hét legfontosabb belpolitikai eseményei közül ezekkel is foglalkozott a Napról napra.

  • Napról napra: Iparággá vált a börtönbiznisz, milliárdokat pereltek ki a fogvatartottak az államtól

Kihelyezett frakcióülést tartottak a kormánypártok

A Fidesz-KDNP támogatni fogja a feltételes szabadlábra bocsátás szigorítására és a "börtönbiznisz" felszámolására vonatkozó igazságügyi minisztériumi előterjesztéseket. Ezt mondta Kocsis Máté a kormánypártok balatonfüredi frakcióülését követően. A Fidesz frakcióvezetője szerint iparággá vált a börtönbiznisz, amellyel eddig közel kilencmilliárd forintot pereltek ki a fogvatartottak az államtól.

Az ellenzék szerint gyűlöletkeltésre használja a kormány a nemzeti konzultációt

Négy témában indít nemzeti konzultációt a kormány - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ezek a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása, a börtönbiznisz, a gyöngyöspatai kártérítés, valamint a bírói korrupció. Gulyás Gergely elmondta, kilenc kérdés lesz, amelyet a jövő héten nyilvánosságra hoznak. Az ellenzék szerint gyűlöletkeltésre használja a kormány a nemzeti konzultáció eszközét.

Merkel: Közös úton jár Németország és Magyarország

Németország és Magyarország közös úton jár, gazdaságuk nagyon szorosan összekapcsolódott - mondta Angela Merkel Berlinben, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélése előtt. A német kancellár hangsúlyozta, hogy magyar gazdaság fejlődése "nagyon-nagyon pozitív", ami az EU-nak is köszönhető. Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkelhez hasonlóan bizakodóan nyilatkozott az Európai Unió következő hét éves költségvetéséről.

Orbán: Növekedhet a migrációs nyomás a déli határon

A javuló időjárással együtt növekedhet a migrációs nyomás a déli határon. Ezt már Röszkén mondta Orbán Viktor, ahol Peter Pellegrini szlovák kormányfővel találkozott. A határkerítés megtekintése után a két ország megerősítette a megállapodást arról, hogy ha ismét nő a nyomás a határon, Magyarország számíthat Szlovákia segítségére.

Deutsch: A Momentum az ukrán hatalmat védi a magyar érdekek helyett

Elfogadhatatlan, hogy a Momentum ismét hátba támadta a magyar embereket - nyilatkozta Híradónknak Deutsch Tamás. A fideszes EP-képviselő szerint az ellenzéki pártnak fontosabb, hogy megfeleljen az európai elitnek, mint a határon túli magyarok érdekei. A Momentumos Cseh Katalin egy tévéinterjúban tiltakozott az ellen, hogy Magyarország blokkolja Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz addig, amíg az ukrán kormány nem biztosítja a kárpátaljai magyarság alapvető jogait.

Lehülyézte az egyik ferencvárosi képviselőt Baranyi Krisztina

Lehülyézte Baranyi Krisztina a ferencvárosi képviselőtestület ülésén az éppen felszólaló fideszes Gyurákovics Andreát. Az ülésről készült felvételen jól hallható, hogy a felszólalás alatt a polgármester azt mondja: "ez hülye". Baranyi Krisztina utána azt mondta, ezt a megjegyzést magában szerette volna tartani, de bekapcsolva maradt a mikrofonja, bocsánatot azonban nem kért az érintettől.

Bojkottot hirdetett Karácsony Gergely a Hír TV ellen

Bojkottot hirdetett Karácsony Gergely a Hír TV ellen, mert szerinte a kitörés napi megemlékezésről szóló riportunkban a neonácikat mentegettük, holott az eseményekről csatornánk korrekten tudósított. A főpolgármester bojkottja azért is meglepő, mert korábban épp ő fogta pártját a zsidókról listát készítő Jobbikosoknak.

Teljes adás: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!