2020. szeptember 25.,
péntek, Eufrozina, Kende napja

Napról napra: Botrányok a magyar politikai életben 2019-ből

Hír TV

2020. január 5., vasárnap 19:04

Az elmúlt év több botrányt is hozott a magyar belpolitikában, mostani műsorunkban ezeket vesszük górcső alá.

Lackner-ügy

Lenyúlás, kábítószer, strómanok és ingatlanok, na és persze politikusok, akik nem ismerik fel saját párttársukat vagy épp saját magukat, röviden összefoglalva ezek a Lackner-ügy főbb jellemzői. Október elején került nyilvánosságra az a felvétel, amelyen a kispesti képviselő a kerületben zajló korrupciós ügyekről beszél egy társaságban, miközben egy zacskó fehér port tart a kezében, az ügyben már a hatóságok is nyomozásba kezdtek.

Borkai-ügy

Nemsokkal az önkormányzati választások előtt kompromittáló felvételeket hozott nyilvánosságra egy internetes blog Borkai Zsolt, győri polgármesterről. A felvételeken a városvezető egy hajón, nők társaságában látható, később kiderült a volt politikust a Gyurcsány-párthoz köthető személyek zsarolni próbálták a felvételekkel. Borkai végül vállalta tettei következményét és bár győriek október 13-án újraválasztották, lemondott posztjáról.

Az ellenzék botrányos akciói

Botrányos akciókból az idén sem volt hiány az ellenzék részéről, összeállításunkból megtudhatjuk, hogyan próbálták felhívni magukra a figyelmet, sokszor a vulgáris kifejezésektől sem visszariadva.

Hír TV