2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

Napról napra

Napról napra: A romló járványhelyzet ellenére sem lehet számítani a baloldalra

  • Napról napra: A romló járványhelyzet ellenére sem lehet számítani a baloldalra

133 igen, 55 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett megszavazta az Országgyűlés a rendkívüli jogrend és a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet meghosszabbítását. A kormány újabb 90 napig hozhat gyors döntéseket a járvány elleni védekezésben. A baloldali képviselők nemmel voksoltak a szavazáson. A Fidesz frakcióvezetője szerint ez is azt mutatja, hogy a baloldalra nem lehet számítani a járvány elleni védekezésben.

A járvány legnehezebb két hete előtt állunk - ezt mondta Orbán Viktor. A kormányfő hangsúlyozta: eddig nem látott terhelés éri majd a kórházakat. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt jelentette be: március közepéig a jelenlegi korlátozások biztosan megmaradnak.

Drámaian romlik a járványhelyzet, ezért a miniszterelnök emelt szintű készültséget rendelt el a kórházakban - ezt a Kossuth Rádióban jelentette be Orbán Viktor. A kormányfő ismertette, mindez egy megerősített vezetési rendszert jelent és ismét életbe lépett az egészségügyben a vezénylés. A miniszterelnök arról is beszámolt, hogy több mint 2 és félmillió ember regisztrált eddig, és húsvétra mindannyian megkapják legalább az első oltásukat.

A Jobbik egy olyan baloldali párttá vált, amely továbbra is megőrizte antiszemita jellegét. Így reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója arra, hogy Jakab Péter hétfői autóbalesetekor a pártelnök gépjárművét egy olyan munkatársa vezette, akinek több antiszemita botránya is volt. A Jakab Péter autójával karambolozó Hajnády Kristóf korábban a győzelem jelét mutatva pózolt Auschwitzban, képet osztott meg Hitlerről és példaképeként beszélt a háborús bűnös Alfred Jodl-ról.

Megsérthette képviselői esküjét a Nemzet-biztonsági Bizottság jobbikos elnöke – mondta a KDNP frakciószóvivője Plusz-mínusz című műsorunkban. Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: Stummer János titkosított információkat hozott nyilvánosságra, amikor azt állította, hogy a miniszterelnök titkos alagutat építtet magának a Puskás Stadionban. A Magyar Nemzet információi szerint a Jobbik elnöke utasította Stummert, hogy kreáljon ügyet a Puskás Arénába tervezett autóbehajtóról, mert Jakab Péter ezzel akarja elterelni a közvélemény figyelmét hétfői balesetéről és sofőrjének botrányairól.

Plakátokkal emlékeztette Dobrev Klárát és Gyurcsány Ferencet a KDNP, a kommunista diktatúra áldozataira. A párt frakciószóvivője egy olyan molinót ragasztott a DK-s politikusházaspár házának garázsajtajára, amelyen Dobrev Klára nagyapja, Rákosi Mátyással látható. A DK EP-képviselője korábban közösségi oldalán egy poszttal emlékezett a diktatúra áldozataira, de a kritikus hozzászólásokat folyamatosan törölték.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!