2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Napról napra

Napról napra: A cél most az ötmillió beoltott

Péntek délután beadták hazánkban a négymilliomodik oltást - a hírt a miniszterelnök jelentette be közösségi oldalán. A kormányfő azt mondta, a cél most az ötmillió beoltott, az oltóanyagok beadása hétvégén is folyamatos volt.

  • Napról napra: A cél most az ötmillió beoltott

Állatkertek, vadasparkok, színházak, múzeumok és edzőtermek - csak pár hely azok közül, amelyeket a hétvégétől már látogathatnak a védettséggel rendelkezők. Ezeket a szolgáltatásokat pedig a védett emberek kiskorú, még be nem oltott gyerekei is igénybe vehetik.

Alkotmányellenesnek és diszkriminatívnak tartja több ellenzéki politikus a védettségi igazolványt. Az Adatvédelmi Hatóság elnöke ezzel szemben leszögezte: sem alkotmányossági, sem adatvédelmi kérdéseket nem vet fel, ha a védettségi igazolvány bemutatását kérik.

Elfogadta az Országgyűlés a 25 év alatti fiatalok személyi jövedelemadó mentességét tartalmazó törvényjavaslatot - ezt a családokért felelős tárca nélküli miniszter jelentette be. Ez azt jelenti, hogy a 25 év alattiaknak január 1-jétől nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a keresetük után. Az intézkedés akár egymillió fiatalt is érinthet.

A miniszterelnököt sértegette és piros lapot mutatott neki Jakab Péter a parlamentben. A DK frakcióvezető-helyettese az emberi erőforrások miniszterét bírálta, a Párbeszéd szerint pedig hazánkban hunytak el a legtöbben a járvány következtében. Orbán Viktor az oltásellenes kampányok visszavonására kérte a baloldalt.

Az ellenzéki pártok frakciói nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását - ez derült ki az erről szóló parlamenti vitán. A kormány azzal indokolta a meghosszabbítás szükségességét, hogy gyors döntéseket lehessen hozni akkor, amikor a járványhelyzet ezt indokolja.

HírTV

További epizódok

Napról napra: Gyurcsány két éve még hatósági árakat követelt, ma már nem tartja jó ötletnek

Napról napra: Gyurcsány két éve még hatósági árakat követelt, ma már nem tartja jó ötletnek

A héten történt legfontosabb itthoni és külföldi események összefoglalója. 2022. január 22.
Napról napra: Hat élelmiszer árának befagyasztásáról döntött a kormány

Napról napra: Hat élelmiszer árának befagyasztásáról döntött a kormány

A héten történt legfontosabb itthoni események összefoglalója. 2022. január 15.
Napról napra: 100 évvel ezelőtt volt a soproni népszavazás

Napról napra: 100 évvel ezelőtt volt a soproni népszavazás

A héten történt legfontosabb itthoni események összefoglalója. 2021. december 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!