2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Napról napra

Napról napra: "A cél, hogy mindenki élhessen a saját szülőföldjén"

A Hír TV Napról napra című műsorában az elmúlt hét legfontosabb politikai eseményeinek összefoglalóját tekintheti meg.

  • Napról napra:

Államcélnak, kormányzati feladatnak nevezte az erőteljes demográfiai politika folytatását Orbán Viktor miniszterelnök a III. Budapesti Demográfiai Csúcson. A kormányfő kijelentette, a demográfia kérdésében a migrációs megoldást távol kell tartani. Orbán Viktor azt is mondta, a családtámogatási rendszerben akkor érhető el fordulat, ha a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon élnek, mintha nem vállaltak volna gyermeket.

A család és a gyermek-vállalás fontosságát hangsúlyozták a külföldi vezetők is a budapesti Demográfiai Csúcson. A konferencián felszólalt a szerb köztársasági elnök, a cseh kormányfő, valamint Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnök. Mindannyian egyetértettek abban, hogy a nyugati országok súlyos demográfiai válsággal küzdenek, amelyet nem lehet migrációval megoldani.

A cél nem az, hogy a világban minél több migráns legyen, hanem az, hogy mindenki élhessen a saját szülőföldjén - mondta a miniszterelnök-helyettes Budapesten, egy nemzetközi konferencián. Semjén Zsolt törvénytelennek és antidemokratikusnak nevezte Brüsszel Magyarországgal szembeni eddigi magatartását migráció-ügyben.

Telefonos kampányolásra keres aktivistákat közösségi oldalán Karácsony Gergely. Pártja azt ígéri, hogy csak nyilvános adatbázisban fellelhető számokat tárcsáznak majd. A Fidesz szerint Karácsony Gergelynek inkább az aláírásgyűjtésével kapcsolatos adatvédelmi aggályokra kellene válaszolnia.

Hiller István szerint nem volt rasszista a Szolnoki Többségnek az a posztja, amiben a város jelenlegi fideszes polgármestere több roma férfival szerepel és, amihez odaírták, idézem: "szeretnéd, ha ezek az emberek döntetnének arról, hogy októberben ki vezesse a várost?" Az MSZP országgyűlési képviselője szerint ugyanakkor elfogadhatatlan, hogy valaki a baloldali politikusok közül kirekesztően nyilatkozzon.

A budapesti választók többsége pozitívan ítéli meg Tarlós Istvánt - derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb kutatásából. Az önkormányzati választásokról készített felmérés szerint a jelenlegi főpolgármesterrel a megkérdezettek 53 százaléka szimpatizál, míg az ellenzéki jelöltekről sokkal kevesebben vannak jó véleménnyel.

Hír TV

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!