2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Sajtóklub 08:05

Napindító

Havi több mint 800 ezer forintra is számíthat egy egészségügyi szakdolgozó + videó

Tavaly júliusban átlagosan 18, most pedig átlagosa 20 százalékkal emelkedett az egészségügyi szakdolgozók bére, emellett átállás lesz egy újfajta bértáblára - mondta el a szaerdai Napindítóban Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára. 

  • Havi több mint 800 ezer forintra is számíthat egy egészségügyi szakdolgozó + videó

Az új bértábla rugalmasabb lesz, az ápolók egyéni képességeit jobban figyelembe fogja venni. Az államtitkárság kiadott egy ajánlást Takács Péter aláírásával, ebben a dolgozó életkorát, a pályán eltöltött idejét, szakképesítéseit, egyéb vállalt feladatait is tudja a munkáltató honorálni magasabb fokozattal. 

A munkáltató el tudja majd helyezni, hogy az alsó, a középső, vagy a felső harmadba a munkavállaló bére (...) átlagosan 20 százalék a béremelés, lesz, akinél ez több lesz, lesz, akinél kevesebb (...) a dolgozók körülbelül 50 százaléka kap 20 százalékos béremelést és körülbelül a másik 50 százalék vagy kevesebbet, vagy többet

- ismertette az államtitkár. 

Először megemelik az alapbért, majd hozzáadják a pótlékokat és ez lesz az úja alapbér. 

Takács Péter szerint így duplán jól járhat a dolgozó, hiszen az összes ügyeleti és túlóra pótléka már a magasabb alapbérből kalkulálódik. Ennek megfelelően - tette hottá - egy átlagos kórházban dolgozó, középfokú végzettséggel bíró szakdolgozó teljes bruttó havi keresete

a számítások szerint meg fogja haladni a 800 ezer forintot. 

Kiemelte,

a béremelést az ellenzéki vezetésű önkormányzatok szakrendelőiben nem teljesen úgy hajtották végre, hogy a szakpolitikai célkitűzések érvényesüljenek, arányaiban sokkal több panaszos levél érkezik ellenzéki vezetésű önkormányzatok szakrendelőiben dolgozó szakdolgozóktól, mint bárhonnan máshonnan. 

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!